15. února 2018 • 15:39

Proti Čechům stála armáda fanynek z KLDR! I na záchod chodí ve skupinách

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté sice hráli proti Jižní Koreji, ale velkou pozornost poutali fanoušci z jiné země. První a třetinu chytal brankář Pavel Francouz na stadionu v Nagnungu před tribunou, kterou obsadila armáda cheerleaders z KLDR. Hry v Pchjongčchangu jsou ve znamení sbližování korejských států, sportovci obou zemí nastoupili společně už během zahajovacího ceremoniálu, ačkoliv jsou formálně stále ve válečném stavu. Hrajte Fantasy hokej na ZOH zde >>



Góly

Domácí: 11:59. Jan Kovář, 16:18. Řepík

Hosté: 07:34. Min-Ho Čo

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Vitásek, O. Němec, Jordán – Sekáč, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Mertl, Vondrka – T. Zohorna, Koukal, Radil – Birner, Horák, Řepík – Martin Růžička.

Hosté: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Plante (A), Jong-čon So, Hjon-ho O – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Testwuide – Swift, Min-Ho Čo, Radunske – Sang-u Šin, U-sang Paj (C), Won-čong Kim (A) – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Čong-u Čon.

Rozhodčí

Lemelin (USA), Öhlund – Pihlblad (oba SWE), Suominen (FIN)

Stadion

Hokejové centrum Kangnung

Do Pchjongčchangu KLDR vyslalo 22 sportovců, severokorejské fanynky je však dokonale zastínily. Režim nejuzavřenější země na světě vyslal na jih skupinu 229 cheerleaders, které mají nacvičené sborové fandění společnému korejskému týmu. Dojem udělaly i na zpravodaje deníku Sport přímo na místě.

 

Severokorejské roztleskávačky dosud budily pozornost především na zápasech hokejistek, v jejichž týmu jsou zastoupeny hráčky obou zemí. Dnes také fandily severokorejským krasobruslařům a lyžařce Kim Rjon-hjang, jež sice zajela v prvním kole obřího slalomu nejhorší čas, ale díky svým slavným krajankám si vysloužila větší aplaus než skutečné hvězdy alpského lyžování.

Všechny fanynky musely splnit následující požadavky: věk mezi 20 a 30 roky, výška minimálně 160 centimetrů a pak také vyhovující kádrový profil, který prověřily severokorejské stranické špičky. Obvykle skandují pokřiky o jednotě a zpívají tradiční korejské melodie. Ačkoliv nejsou za svoje vystoupení placeny, musí absolvovat až roční výcvik.

7. den na ZOH: pochvala od Dominátora a Francouz proti roztleskávačkám
Video se připravuje ...

Na stadionu jsou pod přísným dozorem. Jak informoval deník New York Times, na toalety v průběhu přestávek chodí ve skupinách. I jejich severokorejští strážci, kteří sedí na kraji řad na stadionu, mohou zajít na cigaretu minimálně ve třech.

Přísná disciplína je znát třeba také ve chvíli, kdy jdou severokorejské dívky na jídlo. „Přicházejí ve dvoustupech, poté se opět seřadí a během dvou minut jsou zpátky ve svém hotelu,“ popisují New York Times. Při cestách na sportoviště pak mají policejní doprovod.

Také pro jihokorejské diváky je taková zkušenost unikátní. Řada z nich se nikdy s Korejci ze severní části poloostrova nikdy nesetkala. Jenže zaznívá i kritika. Roztleskávačky vylepšují image autoritativnímu režimu, který v posledních letech pravidelně hrozí použitím nukleárních zbraní.

 

Severokorejské roztleskávačky při utkání s českými hokejisty
Severokorejské roztleskávačky při utkání s českými hokejisty

Pilař a Hašek řeší po české výhře: Chyběl Růžička? Obstál Francouz?
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud