15. února 2014 • 20:16

ŠvýcarsKO! Žádný gól, jen dvě tyčky, Češi podruhé prohráli

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli v závěrečném zápase ve skupině se Švýcarskem 0:1. Už nyní je tak jisté, že po druhé porážce na olympijském turnaji v Soči budou muset hrát osmifinále. V něm už nesmí zaváhat. Svého soupeře se dozví po zítřejších zápasech. Utkání rozhodl gól Simona Bodenmanna z první třetiny, Hadamczikův tým dvakrát trefil tyčku, ale vyrovnat nedokázal.  Utkání jsme sledovali na iSport.cz v komentovaném ONLINE přenosu včetně VIDEODEBATY s trenérem Josefem Jandačem.



AKTUALIZOVAT

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 18:00
Švýcarsko
Švýcarsko
1:0
ONLINE
15. února
18:00
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 14:10. Bodenmann

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hiller (Berra) – Streit (A), Diaz, Vauclair, Seger (C), Weber, Josi, Blindenbacher – Niederreiter, Plüss (A), Moser – Cunti, Wick, Brunner – Bodenmann, Hollenstein, Romy – Ambühl, Trachsler, Bieber, Gardner. Trenér: Sean Simpson.

Hosté: Pavelec (Salák) – Židlický (A), Šmíd, Gudas, Kaberle, Barinka, Z. Michálek, Rozsíval – Červenka, Plekanec (C), Jágr (A) – M. Michálek, Krejčí, Hemský – Hanzal, Voráček, Erat – Nedvěd, Palát, Frolík, Novotný. Trenér: Alois Hadamczik.

Rozhodčí

Daniel Piechaczek (GER), Kevin Pollock (CAN) – Brad Kovachik (CAN), Chris Woodworth (USA)

Stadion

Ledový palác Bolšoj

Návštěva

10253 diváků

Jandač hodnotí porážku se Švýcarskem: Nemáme důraz u brány
Video se připravuje ...

Další zápas ve skupině C: Švédsko - Lotyšsko 5:3. Švédové otočili vývoj ze stavu 1:2 a zůstávají na turnaji i nadále stoprocentní.

1. Švédsko 3 3 0 0 0 10:5 9
2. Švýcarsko 3 2 0 0 1 2:1 6
3. Česká republika 3 1 0 0 2 6:7 3
4. Lotyšsko 3 0 0 0 3 5:10 0

Přečtěte si ZDE pozápasový BLOG Zdeňka Jandy: S tímhle nemají Češi na olympiádě šanci. Snad to Hadamczik ví

STATISTIKY ZÁPASU

Česko - Švýcarsko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 15. Bodenmann (Hollenstein, Romy). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Pollock - Kovachik (oba Kan.), Woodworth (USA). Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10.253.

60:00 KONEC ZÁPASU. ČESKO - ŠVÝCARSKO 0:1

48:18 Do přesilovkové formace naskočil Petr Nedvěd místo Romana Červenky. A hned je to znát na větší údernosti, ačkoliv gól nepřichází.

45:26 Na tyčky už Češi vedou 2:1. Po Jágrovi ji trefil nyní také kapitán Plekanec. Ale na gól ve švýcarské síti čekáme dál marně.

Druhá česká tyčka. Jak viděl situaci Josef Jandač?
Video se připravuje ...

40:01 ZAČÁTEK III. TŘETINY

Josef Jandač v newsroomu Sportu: "Chybí nám, abychom to tahali víc do brány, podstoupit souboje v předbrankovém prostoru. Nejde o žádné řvaní v kabině, zápas ještě není ztracený. Spíš jde o to hráče povzbudit."

Josef Jandač v newsroomu Sportu: "Je potřeba, abychom si otevřeli oči. Hrají nám borci 35 let a starší a střední generace nám chybí. V mládežnických kategoriích se nám nedaří, už nám ujel vlak. Už ani na těch farmách v zámoří není tolik."

Josef Jandač v newsroomu Sportu: "Ukazuje, se, že s Švýcary se musí znovu počítat. Proč by nemohli zase zopakovat druhé místo z loňského MS i na olympiádě?"

Josef Jandač v newsroomu Sportu: "Švýcarský gólman české střely dobře vidí. Chybí nám lepší výběr místa. Je pravda, že nám soupeř toho moc nedovolí."

O přestávce pokračuje živá VIDEODISKUZE s Josefem Jandačem na iSport.cz. Sledujte ji ZDE>>>

KONEC II. TŘETINY

38:30 Fotbalový obránce Daniel Pudil nepochybuje, že zápas dopadne pro český tým dobře.

37:00 Co si myslí Josef Jandač o českých přesilovkách?

Přesilovky hrajeme moc staticky, myslí si Jandač
Video se připravuje ...

31:00 Dostat Švýcary do úzkých? To se zatím českým hokejistům vůbec nedaří. Jak to vidí trenér Josef Jandač?

Jandač o obraně Švýcarů: Musíme se víc cpát do branky
Video se připravuje ...

25:00 Znovu se potvrzuje, že Švýcarům není vůbec lehké dát gól.

Erat se snaží protlačit kotouč za Hillerova záda
Erat se snaží protlačit kotouč za Hillerova záda

20:01 ZAČÁTEK II. TŘETINY

Josef Jandač v newsroomu Sportu k dnešní premiéře Radko Gudase v reprezentaci: "Gudas zatím hraje obstojně. Udělal jeden takový faul nefaul, který asi byl. Ale jinak si vedl slušně."

Josef Jandač v newsroomu Sportu k výkonu Jaromíra Jágra: "Je neskutečné, co ve svém věku předvádí. Něco shůry tam musí mít."

Josef Jandač v newsroomu Sportu: "Zatím je to vyrovnané utkání. Vyložených šancí jsme měli víc. Třeba Jágr a Michálek netrefil prázdnou bránu."

O přestávce pokračuje živá VIDEODISKUZE s Josefem Jandačem na iSport.cz. Sledujte ji ZDE>>>

20:00 KONEC I. TŘETINY

14:10 ČESKO - ŠVÝCARSKO 0:1. Stejně jako proti Švédsku nedal Hadamczikův tým úvodní gól zápasu. Za Švýcary skóroval Simon Bodemann.

Komentář Josefa Jandače k prvnímu švýcarskému gólu
Video se připravuje ...

13:30 Jaromír Jágr chce oslavit 42. narozeniny gólem. K třetí trefě na olympiádě měl blízko, ale puk zastavila tyčka.

Jágrova akce očima Josefa Jandače
Video se připravuje ...

7:20 První zápas za reprezentaci a první vyloučení. Radko Gudas jde na trestnou lavici.

7:00 V úvodních minutách jsou zatím čeští hokejisté pasivnější než jejich soupeř.

5:00 Švýcaři se zatím na olympiádě mohou pochlubit skvělou obranou (1 inkasovaný gól), ale také mizerným útokem (1 vstřelený gól).

0:01 ZAČÁTEK I. TŘETINY

Josef Jandač v newsroomu Sportu: "Dříve to proti Švýcarům byly jasné body. Když se podíváte na bilanci nyní, na velkých turnajích jsme s nimi v poslední době prohráli a to není náhoda. Musí se s nimi počítat."

Hokejový kouč Josef Jandač (uprostřed) komentuje s expertem Sportu Pavlem Bártou duel Česko - Švýcarsko Hokejový kouč Josef Jandač (uprostřed) komentuje s expertem Sportu Pavlem Bártou duel Česko - ŠvýcarskoFoto Michal Beránek (Sport)

Josef Jandač v newsroomu Sportu k síle Švýcarů: "Na jména se nehraje. I loni na mistrovství ukázali, že pod dobrým vedením dokáží hrát organizovaně. Není to postavené na jednotlivcích. Švýcaři hrají urputný a nepříjemný hokej  a navíc už mají v týmu hráče, kteří jsou draftovaní v NHL výš než čeští hokejisté."

Právě začala živá VIDEODISKUZE s Josefem Jandačem na iSport.cz. Sledujte ji ZDE>>>

Před zápasem: V živé VIDEODISKUZI bude dnes na iSport.cz rozebírat zápas trenér Sparty Josef Jandač. Své otázky mu můžete posílat už nyní prostřednictvím Facebooku a Twitteru deníku Sport.

facebook.com/deniksport
twitter.com/deniksport

Hokejové osobnosti, které budou pro iSport.cz komentovat utkání na ZOH v Soči Hokejové osobnosti, které budou pro iSport.cz komentovat utkání na ZOH v SočiFoto spo

Před zápasem: Švýcaři vybojovali stříbro na posledním mistrovství světa a ukázali své kvality. "Nevěřím tomu, že se jim podaří zopakovat loňský rok," nechal se ale slyšet útočník Slavie Jaroslav Bednář, který se pro iSport.cz postaral o rozbor švýcarské hry.

Švýcarům chybí vyčůranost, tu máme my, říká Bednář
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud