17. února 2014 • 09:58

Tohle mělo platit! Sudí neuznali Kanadě trefu do sítě Finska

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady mohli v neděli slavit výhru 2:1 v prodloužení nad silným Finskem, ještě předtím ale cítili křivdu. Trefu, které dosáhl útočník Rick Nash tím, že vydloubl bez dotyku puk z horní části branky, rozhodčí neuznali. A zdá se, že tady sudí chybovali.



Kontroverzní moment nastal v první třetině, ofenzivní bek Alex Pietrangelo nahazoval kotouč, ten se odrazil od jedné z finských hokejek a padl na horní část brány gólmana Tuukky Raska.

Jenže k bráně se zrovna přiřítil rychlík Rick Nash, plácl holí do sítě, puk vyletěl do vzduchu, spadl Raskovi na záda a šel do brány. Kanaďané se radovali, ale předčasně. Sudí branku neuznali, protože měli za to, že Nash se kotouče dotkl a tímpádem zahrál vysokou holí. Jenže hráč New York Rangers trefil jen síť.

VIDEO: Dle evropských pravidel měl gól být uznán

"Já sám jsem si myslel, že gól nebude platit. Podle zámořských pravidel by se totiž jako hraní vysokou holí hodnotila Nashova hokejka nad horní tyčí, řekl trenér Kanady Mike Babcock.

Favorita nakonec neuznaný gól mrzet nemusel, i když vyrovnaný duel rozhodl až gólem v nastavení obránce Drew Doughty.

Vysvětlení pravidel:

Situace 1:

Puk se dostane na horní stranu branky bránícího týmu, ale ještě dříve než hlavní rozhodčí zapíská, hráč útočícího týmu vyklepne holí tento puk z horní strany branky.

Rozhodnutí:

Hlavní rozhodčí nechá pokračovat ve hře, pokud se tato situace obešla bez přestupku zahrání puku vysokou holí.

Situace 2:

Puk se dostane na horní stranu branky bránícího týmu, ale ještě dříve než hlavní rozhodčí zapíská, hráč útočícího týmu vyklepne holí tento puk z horní strany branky a poté vstřelí gól.

Rozhodnutí:

Jestliže hráč vyklepl puk a nedopustil se přestupku zahrání puku vysokou holí a v okamžiku, kdy puk spadl do brankoviště sám v brankovišti nebyl, gól se uzná.

 

Zdroj: www.cslh.cz

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 2. • 18:00
Finsko
Finsko
1:2
ONLINE
16. února
18:00
Kanada
Kanada
Góly

Domácí: 38:00. Ruutu

Hosté: 13:44. Doughty, 62:32. Doughty

Sestavy

Domácí: Rask (Niemi) – Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Immonen, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Kontiola, Jokinen, Aaltonen – Lehterä, Pihlström, Komarov

Hosté: Price (Luongo) – Keith, Weber, Doughty, Vlasic, Bouwmeester, Pietrangelo, Hamhuis – Benn, Bergeron, Crosby – Duchene, Getzlaf, Perry – Marleau, Toews, Carter – Sharp, Tavares, Kunitz – Nash

Rozhodčí

Jeřábek (Česko), Pollock (Kanada) – Dedioulia (Bělorusko), Sergejev (Rusko)

Stadion

Bolšoj Ice Dome, Soči, Rusko

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud