Martin Hašek
16. listopadu 2023 • 11:47

Šéf věří v návrat Prague Playoffs: Máme světově unikátní projekt

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha přinesla světovému parkuru novou energii, Prague Playoffs se ale v příštích čtyřech dnech prozatím loučí. Příští rok bude finále Global Champions Tour jinde, o budoucnosti nikdo nic neví. „Doufejme, že se vrátíme,“ prohlásil Jan Tops, ředitel elitní série.



Pražský finálový víkend, který završuje šestnáct mítinků po celém světě během základní části sezony, si získal mezi jezdci velký respekt. „Osobně je to pro mě jeden z highlightů roku. Všichni jezdci se na tuhle show těší. Publikum je opravdu výjimečné a vidí sport na nejvyšší úrovni,“ řekl Belgičan Nicola Philippaerts, který před dvěma lety vyhrál týmový Super Cup s London Knights a letos o něj bude bojovat se Stockholm Hearts.

Prague Playoffs se poprvé konaly v roce 2018 a parkurové sérii přinesly nejen nový finálový koncept, ale taky unikátní atmosféru v O2 areně. „Před pěti lety jsme nevěděli, co čekat. Pro náš sport to bylo něco nového. Teď máme produkt, který je ve světě unikátní. Po těchto čtyřech letech se znovu těšíme na úžasný víkend,“ pochvaloval si Tops.

Pořadatelé každý rok připravují atraktivní doprovodnou show, která ze závodů dělá akci pro celou rodinu. „Doufáme, že to budou nezapomenutelné Prague Playoffs. Od začátku se snažíme, aby každý rok, když divák přijde do O2 areny, byl zážitek unikátní, o něco lepší než rok minulý,“ uvedl ředitel akce Jan Andrlík.

Hlavním bodem jsou vrcholné soutěže – týmový Super Cup s nedělním finále a souboj o titul nejlepšího jezdce v sobotní Super Grand Prix. Drama zvyšuje fakt, že se na rozdíl od jiných parkurových soutěží žádné jízdy neškrtají, takže záleží na každé malé chybě. „Máme tu různé národy, různé strategie. Celý rok soutěžíme venku a teď musí týmy zvažovat, který kůň může soutěžit na téhle úrovni v hale. Máme skvělé jezdce, možná to někteří neradi uslyší, ale největší sportovec je kůň,“ usmál se Tops.

V doprovodných závodech se představí také členové české reprezentace v čele s Annou Kellnerovou a Alešem Opatrným.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud