17. srpna 2014 • 12:51

Kajakářka Hilgerová byla ve finále SP druhá, Galušková třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakářka Štěpánka Hilgertová obsadila ve finále Světového poháru ve vodním slalomu v Augsburgu druhé místo. Třetí skončila další česká reprezentantka Karolína Galušková. Vyhrála domácí Němka Ricarda Funková.



Šestačtyřicetiletá Hilgertová předvedla ve finále jako jediná bezchybnou jízdu, na Funkovou přesto ztratila 1,97 sekundy. Devatenáctiletá Galušková, která se v SP na stupně vítězů dostala poprvé, byla o půl vteřinu zpět.

"Úplně lehce se mi nejelo, ale snažila jsem se kontrolovat a nevyplašit. Naštěstí pro mě ostatní holky chybovaly ještě víc," uvedla Hilgertová v tiskové zprávě. "Ale jak tady všichni říkáme, nejtěžší je probojovat se do finále a pak už medaili může získat kdokoliv," dodala.

Dvojnásobná olympijská šampionka Hilgertová si tak v konečném pořadí seriálu polepšila na páté místo. První příčku uhájila navzdory nepovedenému vystoupení Rakušanka Corinna Kuhnleová před Slovenkou Janou Dukátovou a Funkovou a v SP triumfovala poprvé v kariéře.

V závodě deblkanoistů skončili Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm na pátém místě a druhá loď Jonáš Kašpar, Marek Šindler na sedmé pozici. Pro vítězství si dojeli Francouzi Gauthier Klauss, Matthieu Peche, loňský triumf v SP však neobhájili. První místo potřetí obsadili Peter a Ladislav Škantárovi ze Slovenska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud