Ivana Jakoubková
24. srpna 2018 • 12:29

Tráva, plácnuté pádlo, křeč. Uprchlíkům ze čtyřkajaku se na MS nedařilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v Račicích brali senzační deblový bronz, v červnu po mistrovství Evropy odešli z ambiciózního čtyřkajaku, aby se mohli soustředit na deblkajak. Na světovém šampionátu v portugalském Montemoru ale šlo pro Daniela Havla a Jakuba Špicara všechno špatně. Probojovali se jen do finále B, kde se jezdí o desáté a další místa.



„Moc dobré to nebylo, ambice jsme měli určitě větší,“ pokývnul hlavou zadák Havel. „Upřímně ani moc nevíme, kde se stala chyba,“ dodal, když deblkajak dojel v semifinále pátý (postupují první tři).

„Já bych si trochu nasypal popel,“ věděl Špicar. „Bohužel mě tak 400 metrů před cílem chytla křeč do pravé ruky. Musel jsem ruku furt posouvat, to nám určitě nepomohlo,“ vysvětlil.

„Já jsem se cítil dobře, začali jsme se posouvat k postupové pozici, věřil jsem, že to dotáhneme a dofinišujeme, bohužel ale pak nebylo tolik síly, co by mělo být,“ litoval Havel.

Špicarova křeč nebyla prvním problémem posádky. Na startu čtvrteční rozjíždky si Špicar plácnul pádlem o hladinu. „Zabrali jsme každý jinak a sto metrů se rovnali,“ vyložil.

„No a na kontrolním vážení jsme měli trávu na kormidle. Je to tady velký problém, na startu si všichni nechávají trávu sundávat. I my jsme to udělali, ale nepomohlo to. Blbý je, že člověk nevím, jestli jsme s tím jeli celý závod, nebo to chytli někde v půlce. Zkrátka optimálně se nám tady prostě nejezdí, a podle toho vypadají výsledky,“ konstatoval zkušenější z dvojice Havel.

Nebylo tedy rozhodnutí soustředit se jen na deblkajak a vypustit start na „čtyráku“ unáhleným? „Sice se nám tady nejezdí nejlíp, ale řekl bych, že ne,“ prohlásil Špicar.

Jakub Špicar a Daniel Havel si o medaile nezabojují.
Jakub Špicar a Daniel Havel si o medaile nezabojují.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud