Martin Hašek
4. prosince 2015 • 10:15

Baumrtová zaútočí na medaili, zmrzlá Chocová měla štěstí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z IZRAELE | Je čas promluvit do boje o medaile. Znakařka Simona Baumrtová se po pátém místě na stovce dostala na ME v krátkém bazénu v Netanji do finále i na dvojnásobné trati. Čas 2:04,69 minuty jí ale stačil jen na čtvrté místo a na medaili bude muset ve finále zrychlit. Finále začíná v 16.52 českého času.



Královnou rozplaveb na 200 metrů znak se znovu stala Maďarka Katinka Hosszúová, která výkonem 1:59,95 minuty zaostala jen o 72 setin za vlastním světovým rekordem z loňského světového šampionátu v Dauhá.

Hosszúová už na šampionátu vyhrála dlouhou polohovku, na níž už v rozplavbě překonala světový rekord, a sto metrů znak.

Kromě ní v rozplavbách Baumrtovou porazily i Ruska Daria Ustinovová a Islanďanka Eyglo Osk Gustafsdottirová, překvapivě broznová na čtvrteční stovce.

Přímý přenos finále se Simonou Baumrtovou můžete sledovat zde »

Chocová má dvoje ponožky

Do večerního semifinále na stovku prošla prsařka Petra Chocová, která se do dalších bojů vklínila o dvě setiny před Maďarku Dalmu Sebestyenovou, přestože jí je v okolí bazénu zima.

„Měla jsem dvoje ponožky, že se mi ani nevejdou do bot, nevím, co s tím mám dělat,“ stěžovala si Chocová, která zaplavala čas 1:07,13 minuty, víc než sekundu a půl od svého osobního rekordu.

„Měla jsem asi pomalý rozjezd. Vůbec jsem netuhla, jela jsem na sedm záběrů, což je na mě docela málo. Je to můj nejlepší letošní čas, na jednu stranu jsem spokojená, že forma ještě stoupá.“

Ve štafetě na 4x50 metrů volný způsob se představila mladá česká sestava s věkovým průměrem šestnáct a půl roku. Osmnáctileté Anna Kolářová a Lucie Svěcená a patnáctileté Barbora Seemanová s Barborou Janíčkovou zůstaly od finále 76 setin sekundy a z devátého místa se dostaly do pozice prvních náhradnic.

Baumrtová v šoku: Překonala světový rekord, počítat se nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud