1. září 2013 • 15:20

Zlatý skifař Synek: Po 500 metrech jsem věděl, že vyhraju!

Autor: nit, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Získal druhé zlato z mistrovství světa, na dohánění pětinásobného šampiona Drysdalea ale nemyslí. Skifař Ondřej Synek v jihokorejském Čchungdžu vládl stylem start – cíl. "Po pěti stech metrech jsem věděl, že vyhraju," vykládal mistr světa spokojeně krátce po dojezdu v rozhovoru pro iSport.cz.



"Bylo to celkem jednoduchý. Věděl jsem, že když Hackera zlomím na třetí pětistovce, tak ho porazím. Povedlo se, pak jsem to kontroloval až do cíle," popisoval Synek největší nebezpečí.

Německý veslař, který prožíval skvělou sezonu, se nakonec ale musel spokojit jen s bronzem. Pro stříbro si totiž dojel Angel Fournier Rodriguez, který se pokoušel útočit i na Synka. "Kubánec trochu zlobil. Předjel Hackera a narostla mu křídla. Ale závěr jsem dal, bylo to v pohodě," nestresoval se prý dotírajícím útočníkem.

Finále ho tak ani příliš nezmohlo. "Zvládnul jsem to celkem bez problémů. Jako v sezoně, kdy jsem věděl, že je to v pohodě," liboval si český veslař. Ten ve třiceti letech prožívá skvělé časy.

Na dohánění Mahé Drysdalea, který má pět světových titulů prý ale nemyslí. "Já nejsem žádný vyrovnávač. Pro mě je důležité, že jsem teď vyhrál. Drysdale je legenda ve veslování," vysvětluje Synek.

"Letos jen nebyl připravený jako normálně. Příští rok ale zase bude a čeká nás velká bitva. Doufám, že ho porazím," vyhlíží český hrdina další výzvy.

Medailisté z královského závodu skifařů na mistrovství světa v Koreji... Angel Fournier Rodriguez, Ondřej Synek a Marcel Hacker
Medailisté z královského závodu skifařů na mistrovství světa v Koreji... Angel Fournier Rodriguez, Ondřej Synek a Marcel Hacker

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud