13. března 2017 • 16:00

Synek: Záda už mě netrápí, ponožky se mi oblékají lépe než loni

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záda, s nimiž měl problémy, nyní veslaře Ondřeje Synka netrápí. Čtyřnásobný mistr světa provádí pod vedením fyzioterapeuta Pavla Koláře speciální cvičení, která mu pomohla. Od olympijských her v Riu de Janeiro ale neseděl ve skifu. Stejně jako v předchozích letech plánuje začít jezdit na vodě v polovině března. Příští pondělí kvůli tomu odletí na soustředění do Itálie.



Synek posiluje vnitřní svaly, zpevňuje svalstvo kolem páteře a mění zapojení břišních svalů. Také se učí jinak dýchat. Výraznou úlevu začal pociťovat po dvou měsících cvičení. "Myslím, že se mi to hodně opravilo. Záda mě nějak nebolí, neomezují. Ponožky se mi teda oblékají líp než loni," pochvaloval si dnes v rozhovoru s novináři.

Je otázka, jak jeho tělo zareaguje na přípravu na vodě. "Ta loď je hodně vratká, takže to tam dostane ještě jiné pohyby," řekl trojnásobný olympijský medailista. V zimě tradičně trénuje na veslařském trenažéru a do přípravy zapojuje také běžky. Letos se více než jindy účastnil závodů v běhu na lyžích.

Synek: Motivace mi neschází, skončit se sportem můžete jen jednou
Video se připravuje ...

Až na jaře jezdí do tepla veslovat. Na rozdíl od většiny ostatních veslařů si totiž nemusí na skif znovu zvykat. "Mám dobré oproti ostatním, že si sednu do lodě a hned první trénink jedu úplně normálně, jak kdybych na tom jezdil furt," uvedl.

Po loňské pozitivní zkušenosti se i letos bude připravovat v Gavirate nedaleko Milána, kde jsou výborné podmínky díky tréninkovému centru pro australské sportovce.

Prvním velkým závodem sezony bude pro čtyřiatřicetiletého veslaře na konci května evropský šampionát v Račicích. "Před domácím publikem jsem takový závod nikdy nejel. Uvidíme, jak to půjde. Doufám, že mi to nesváže ruce a nohy," řekl Synek, který je tváří šampionátu.

Fuksa bude propagovat mistrovství světa i na sociálních sítích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud