26. srpna 2018 • 21:27

MČR klubů v plážovém volejbalu rozhodl až zápas smíšených dvojic

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Titul nejlepšího beachvolejbalového týmu obhájil Beach Service, který ve finále turnaje Uniqa MČR klubů porazil Hamr Sport 3:2 na zápasy. O vítězi musel rozhodnout pátý zápas smíšených dvojic, ve kterém Karolína Řeháčková s Robertem Kufou porazili Šárku Nakládalovou s Davidem Kufou 28:26 v teibreaku. „Letošní finále bylo ještě vyrovnanější než to loňské. Jsme rádi, že se nám povedlo titul obhájit, moc si toho ceníme,“ prohlásil Jan Dumek, člen vítězného týmu Beach Service. Bronzovou medaili získal Beachklub Strahov.



Uniqa Mistrovství ČR klubů v bechvolejbalu se hrálo na podobném principu jako tenisový Hopmanův pohár nebo nový model Davis Cupu. Za každý tým nastoupily dvě mužské a dvě ženské dvojice, duel případně musel rozhodnout mix. Ve finále třetího ročníku tohoto unikátního turnaje došlo hned v úvodu k překvapení, když reprezentační dvojice Jan Dumek a Václav Berčík prohráli s Dominikem Samcem a Davidem Kufou. Druhý bod Hamru zajistila Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou. Beach Servis ale celkový stav dokázal srovnat. Vítězné body zajistily dvojice Robert Kufa s Juliusem Hoferem a Rakušanky Tanja Diechter a Bianca Zass.

O vítězi muselo rozhodnout utkání smíšených dvojic. „Akce nemohla mít snad lepší zakončení, během mixu se utvořila skvělá atmosféra. Diváci fandili jednotlivých týmům, což nebývá na dalších turnajích vůbec zvykem,“ dodal Jan Herget z Beachklubu Ládví, který celou akci pořádal. V rozhodujícím duelu pak Karolína Řeháčková s Robertem Kufou porazili Šárku Nakládalovou s Davidem Kufou v teibreaku a Beach Service mohl oslavovat další titul.

V zápase o 3. místo Beachklub Strahov porazil Žraloky Pňov. Za Strahov si zahrál Ondřej Perušič se svým náhradním spoluhráčem Adamem Štočkem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud