11. září 2019 • 12:59

Chceme napodobit basketbalisty, hlásí volejbalisté před ME

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráno odcestovali čeští reprezentační volejbalisté na mistrovství Evropy do Nizozemska, kde první zápas odehrají již v pátek proti Ukrajině. Na minulém ročníku urvali sedmé místo, letošním cílem je postoupit ze základní skupiny a dostat se co nejvýše. Volejbalisté zároveň přiznali, že inspirací jim mohou být také basketbalisté, kteří se na mistrovství světa v Číně dostali už do čtvrtfinále. „Bereme to jako dodatečnou pozitivní motivaci k tomu, aby také nám vyšel důležitý šampionát. Tohle je úžasný úspěch, ze kterého bude profitovat celý český sport. Když mám čas, tak basketbalové zápasy sleduji,“ přiznal Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.



Poprvé v historii volejbalového evropského šampionátu se zúčastní 24 týmů. Češi vyzvou v základní skupině úřadující mistry světa Poláky, poté Ukrajince, Estonce, Černou horu a domácí Nizozemsko. „Budeme se rvát v každém utkání, budeme bojovat. Víme, že to však bude hodně vyrovnané,“ dodal hlavní trenér českého týmu Michal Nekola, který se nechtěl moc rozmlouvat o základní ose českého týmu. Ten prošel generační obměnou.

K hlavním oporám české reprezentace by měl patřit Donovan Džavoronok, který hraje v italské lize, která je považována za nejprestižnější na světě. V Monze se navíc stal nejvíce bodujícím hráčem. Vidět by měl být také Jan Hadrava, který hraje za polský Olštýn.

Návod na to, že se lze prosadit proti silným soupeřům, dali aktuálně také čeští basketbalisté. „Samozřejmě, že je sledujeme. Každý sportovec u nás v republice jim fandí. Je to pro nás inspirující, ale zároveň se musíme soustředit na svůj výkon a udělat maximum. Osobně se jinak s basketbalisty neznám,“ dodal trenér Michal Nekola.

Poprvé v historii se také mistrovství Evropy koná ve čtyřech státech. Nový model, který zavedla CEV, dává šanci dostat se na finálový turnaj i zemím, pro které to v minulosti bylo složitější. V roce 2021 bude základní skupinu evropského šampionátu hostit také Ostrava.

Partnerem českeho volejbalu je Hyundai.

Program ME
13.9.2019 14:00 CZE – UKR
15.9.2019 19:00 CZE – EST
16.9.2019 20:00 CZE – POL
18.9.2019 20:00 CZE – NED
19.9.2019 17:00 CZE – MNE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud