20. března 2021 • 08:53

Karlovarsko připomíná stroj. Chceme ho rozhasit, plánuje trenér Lvů Pomr

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet let čekal mužský volejbalový tým z Prahy na účast v semifinále nejvyšší soutěže. Podařilo se to až letos Lvům. Svěřenci Tomáše Pomra přejeli ve čtvrtfinále Ústí 3:0 na zápasy a mohou se těšit na vítěze základní části – Karlovarsko. „Vary jsou silné, víme to. Několikrát v sezoně se ale ukázalo, že nám role, kdy nejsme pod tlakem, svědčí. Chceme ji maximálně využít. Budeme usilovat o postup, to je nad slunce jasné," uvedl kouč.



Lvi mohou hrát vážně v klidu – mají splněno. Mezi nejlepší čtyřku se dostali jak v extralize, tak ve Vyzývacím poháru. A do Evropy se podívají i napřesrok. „Čtvrtfinále rozhoduje o tom, kdo je úspěšný. Vyhrát v něm bylo v našich plánech. Vše je tedy v pořádku. Teď se budeme snažit výsledek ještě vylepšit,“ glosoval Pomr.

Pro nejbližší soupeře, kteří si ve čtvrtfinále smlsli 3:0 na Kladnu, má jen slova uznání. „Vary vyhrály základní část zaslouženě. Jejich výkony byly nejkonstantnější. Prezentovaly se výborně i v Lize mistrů. Dokázaly se vyrovnat kvalitním evropským klubům. Jejich kádr je silný, všechny posty mají zdvojené. Očekávám těžkou sérii. Ovšem v semifinále jsme si už nemohli vybírat,“ sdělil trenér.

Lvi letos hráli s Karlovarskem třikrát, ani jednou se však neradovali z výhry. Na západě Čech prohráli v extralize i Českém poháru 0:3, v Unyp areně padli až v tiebreaku. V něm vedli už 14:9, pak předvedli kolaps. „Nevýhoda to je. Ale všechna utkání nás zastihla v obtížné situaci, vždy nám chyběli klíčoví hráči. Přeji si hlavně, ať jsme my i soupeři kompletní a poměříme se v plné síle,“ líčil Pomr.

O nedostatcích protivníků nechtěl hovořit detailně, ale nastínil možnou cestu za překvapením. „Vary hrají výborně. Pokud je necháte rozjet, připomínají stroj. Musíme do něj přihodit nějaké klacky a kameny, abychom ho rozhasili,“ spřádal plány kouč Lvů. „Slabiny má každý. Nejlépe se projeví, pokud dostanete tým pod tlak,“ zdůraznil.

Mezi oběma kluby panují vřelé vztahy. Trenéra pojí přátelství jak se svým protějškem Janem Novákem, tak s předsedou klubu Jakubem Novotným „Proběhnou mezi novináři tolik oblíbené minisouboje,“ usmál se Pomr. „Jsme kamarádi. Očekáváme proto, že se série odehraje ve sportovním duchu a přinese špičková utkání,“ doplnil trenér Lvů.

Série mezi Karlovarskem a pražskými Lvy startuje na západě Čech v pondělí od 20.20 hodin. Milovníky volejbalu jistě potěší, že zápas vysílá přímým přenosem ČT sport.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud