3. prosince 2009 • 20:31

Liga mistryň: Fenerbahce si poradil s Prostějovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova vstoupily do Ligy mistryň porážkou 0:3 na hřišti Fenerbahce Istanbul. Tureckému týmu dnes podlehly za 76 minut po setech 18:25, 11:25 a 21:25. Hanačky se proti favoritovi prosazovaly jen s velkými problémy a na vážnější odpor se zmohly až v posledním setu.



V bouřlivém prostředí měly volejbalistky Fenerbahce hned od úvodních míčů navrch. Prostějov se sice snažil klást odpor, nedařilo se mu ale se soupeřkami srovnat krok v kombinačních akcích a také na podání. "Hráli jsme proti velmi silnému týmu. Měli jsme problémy v útoku, soupeřky hrály famózně v obraně," řekl ČTK trenér Prostějova Miroslav Čada.

Volejbalistky Fenerbahce s dvoumetrovou ruskou hvězdou Jekatěrinou Gamovovou a nejlepší smečařkou loňské italské ligy Chorvatkou Natašou Osmokrovičovou získaly pětibodový náskok, který si udržely až do koncovky první setu. Tu také zvládly bez nejmenších problémů.

Ve druhé sadě hráčky Fenerbahce ještě více vystupňovaly tempo a své soupeřky důrazem takřka nepustily do hry. Prostějov v této fázi utkání tápal, trápil se na přihrávce a jen s velkými obtížemi se zmohl na odpor. "Gamovová a Osmokrovičová doslova vládly nad sítí a takřka každou přihrávku zakončily jen těžko chytatelnou smečí," uvedl Čada.

Na vážnější odpor se Hanačky zmohly až v poslední sadě, v níž se zlepšily ve všech činnostech. Vedly ještě 19:18, slibný stav ale k zisku sady nedotáhly. Vlastními chybami a příliš čitelnými útočnými akcemi do připravených bloků se připravily o naději na zvrat a tým Fenerbahce proměnil hned první mečbol ve vítězství. "Soupeřky byly lepší po všech stránkách," přiznal Čada.

Volejbalová Liga mistryň, 1. kolo skupiny C:

Fenerbahce Istanbul - Prostějov 3:0 (18, 11, 21)
Rozhodčí: Seifried (Slovin.), Mitev (Bul.). Čas: 80 min.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud