Ivo Pospíšil
19. března 2016 • 04:56

Soukalové zrušili večírek s glóby. Krásné šaty si vezla zbytečně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Vezla si kvůli tomu do Ruska šaty od Beaty Rajské, ale pokud je oblékne, tak zřejmě jen v hotelu. Venku by v nich zmrzla. Tradiční slavnostní vyhlášení a předávání glóbů v Chanty Mansijsku totiž IBU letos nečekaně zrušila. „Trochu mě to mrzí,“ netajila Gabriela Soukalová. Důvodem je údajně zkušenost z minulého roku, kdy si Nor Johannes Boe prý utahoval ze šéfa Anderse Besseberga.



Patřilo to ke koloritu na konci sezony. Světla, lesk křišťálových glóbů, biatlonisti ve společenských šatech a party na rozloučenou. Jenže letos se budou muset obejít bez toho. Mezinárodní biatlonová unie IBU se totiž rozhodla slavnostní galavečer v Chanty Mansijsku zrušit a trofeje předat po skončení závodů rovnou na stadionu.

Začalo se s tím už ve čtvrtek u vítězek disciplín Gabriely Soukalové (sprint) a Dorothey Wiererové (vytrvalostní závod) a pokračovalo to i včera u Martina Fourcada. Jaká škoda, když zrovna českou závodnici dělí takový malý kousek i od toho velkého glóbu za celkové vítězství v SP.

„Jak moc to mrzí? To víte, vezla jsem si šaty a člověk se těší, až přijde ten den, kdy bude moci vyměnit kombinézu a teplákovky za normální oděv. Bohužel to nenastane. Když mi to Mára Lejsek říkal, myslela jsem si zprvu, že si dělá srandu,“ povzdechla si Soukalová.

Galavečer si užívala už dvakrát za sebou. Před dvěma lety vyhrála disciplínu vytrvalostních závodů, vloni zase byla členkou triumfujících ženských štafet… a letos může mít hotové žně. Mimo celkové SP je ve hře ještě v disciplíně stíhacích závodů a závodů s hromadným startem.

„Mám i šaty, které mi navrhovala Beata Rajská, krásné, červené, mají takové krajkované rukávy a véčkový výstřih. Jsou velmi elegantní,“ vyprávěla. Plánuje, že se s nimi a případnými glóby vyfotí alespoň v hotelu nebo na chvíli vyběhne ven do sněhu.

Proč se ovšem galavečer nekoná? Rozhodnutí není na straně ruských pořadatelů, nýbrž na IBU, která událost zrušila… a kuloáry se nese, že je to kvůli zkušenostem z minulého roku.

„Spíš mi ale přijde, že si IBU neumí ze sebe udělat legraci. On tam Johannes Boe trochu imitoval pana Besseberga tím, že mu sebral brejličky z nosu a začal si na něj během proslovu hrát. Nevím ale, co jim na tom připadá špatného, bylo to hrozně vtipný. On je asi pan Besseberg moc vážnej. Věřím, že kdybych to udělala já, tak by to nezrušili,“ žertovala Soukalová.

Když není slavnostní večer, odpadá tím automaticky i party pro závodníky. „Je to z mého pohledu škoda. Je logické, že na konci sezony se závoďáci uvolní. Mně by rozhodně nevadilo, pokud někdo přijde na galavečer mírně ovíněný. Za tu půlroční dřinu si to zaslouží a je to jako v každé jiné práci, kde jsou třeba vánoční večírky. Nesvědčí to moc o tom, že děláme pro závodníky vše, to bychom to jinak nezrušili,“ uvedl šéf českého svazu Jiří Hamza a Soukalová dodala:

„Já si navíc myslím, že když nebude galavečer, bude nakonec úplně jiná a ještě brutálnější akce. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde a nevěřím, že by Béčka (Tarjei a Johannes Boeovi) odjela bez nějaké takové akce domů. Tomu se nechce věřit,“ smála se na závěr česká biatlonistka.

Gábina Soukalová může slavit zisk malého křišťálového glóbu
Gábina Soukalová může slavit zisk malého křišťálového glóbu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud