17. března 2016 • 17:30

Co zvládla Soukalová? Slzičky, bolest v krku i kolizi kvůli hůlkám

Autor: ivp, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Je blízko splnění velkého snu! Gabriela Soukalová v úvodním závodě finále Světového poháru v Chanty-Mansijsku zahladila vzpomínky na mistrovství světa v Oslu, na kterém nedosáhla ani na jednu medaili. Druhým místem ve sprintu si výrazně přiblížila celkové prvenství v seriálu a zahnala z hlavy chmurné myšlenky. „Vděčím hrozně i českým fanouškům, které jsem před závodem žádala o pomoc na Facebooku. Věřím, že mi posílali energii,“ řekla novinářům.



V závěru náročné sezony v sobě hledala Soukalová energii dost obtížně. „Na mistrovství světa jsem se vydala nad své možnosti a ani ta cesta moc nepomohla,“ přiznala. . "V úterý to vypadalo blbě, dokonce i tak, že nepojede," přiznal trenér Zdeněk Vítek. "Podepsalo se to na ní, ale stačily dva dny volna a dostala se z toho.“

V českém týmu nebyla jediná, která zápasila s nachlazením. „S Michalem Šlesingrem jsme si docela slušně shodli, že nás bolelo v krku a nebylo to ono. Ale jsem ráda, že jsem to vždy v této sezoně ustála. Snad na mě teď poslední dva závody nic neskočí,“ prohlásila.

V úplném klidu nebyla ani před startem, napětí vystřídala o to větší radost „Dneska jsem měla výbuch emocí, přeci jen jsem si myslela, jaký jsem flegmatik. Ale před tím závodem jsem nebyla úplně v klidu. Byly tam emoce, slzičky…“

Komplikace potkaly Soukalovou také na trati. Po odjezdu z druhé střelnice dostala do lehké kolize s Ruskou Světlanou Slepcovovou a možná kvůli tomu přišla o první místo. "Soustředila se na hůlky, které už párkrát ztratila. Nekoukala tak kolem a najela do ní, ale naštěstí se nic nestalo," řekl Vítek.

Biatlonová hvězda je nyní blízko k splnění velkého cíle. Díky zaváhání její největší rivalky Marie Dorinové Habertové, která byla tentokrát desátá, je k triumfu ve Světovém poháru blízko „Nikdy neříkej nikdy. Někdy se stane nějaká nehoda, jako minulý rok jsme byli svědkem, že Verča ( Vítková ) spadla s ostatními a závod je pryč. Jsem opatrná, až to bude jistý, tak to potom budu nad tím přemýšlet,“ brzdila Soukalová euforii.

První trofej je doma. Gabriela Soukalová s malým křišťálovým glóbem za sprint.
První trofej je doma. Gabriela Soukalová s malým křišťálovým glóbem za sprint.

Podívejte se do soukromí Gabriely Soukalové ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud