Ivo Pospíšil
18. března 2016 • 12:25

Soukalová se nesesypala, (už teď) je zasloužená královna sezony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že se velkolepé finále mezi ní a Marií Dorinovou Habertovou rozhodlo dřív, než se čekalo. Někoho to možná zamrzí, ale co se mě týče, vůbec se nezlobím. Gabriela Soukalová, které zbývá formalita k zisku velkého křišťálového globu, si už teď tohle ocenění zaslouží.



Žádné výrazné výkyvy, vždy zdravá. Startovala ve všech individuálních závodech na celém světě. Nejhorší umístění - 11. místo na MS. Pravda, to jí nevyšlo podle představ, ale i na něm jela každý závod o medaili v úzké špičce.

Její triumf by byl spravedlivý. Dorinové Habertové patřilo MS, na které se připravila nejlépe ze všech, Češce zase SP, kde stanula 11x na stupních vítězů a 23x v top 10.

Soukalová navíc včera parádně zvládla tu nejklíčovější chvíli v celé sezoně. Když už se jí největší soupeřka po snovém šampionátu v Oslu přiblížila a zahrozila, nesesypala se a dokázala ji opět odrazit.

Jen tím potvrdila, že její dřívější pesimistická slova byla opravdu jen berličkou pro její hlavu a receptem, jak na tlak v soukromí co nejméně myslet. Na trati totiž tahle slečna opět dokázala, jak se umí koncentrovat, jít zarputile za svým cílem a být silnější, než se může někdy z jejích slov zdát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud