18. května 2019 • 13:29

Vzkaz Koukalové po konci velké soupeřky: Cítím, že jsme si byly blízké

Autor: ija, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva šokovala celé Německo. Jedna z nejlepších světových biatlonistek posledních let Laura Dahlmeierová ukončila kariéru. Je jí pouhopouhých pětadvacet let. „Tohle rozhodnutí ve mně zrálo delší dobu, přišel čas říct sbohem,“ oznámila dvojnásobná olympijská vítězka na sociálních sítích. Hodně štěstí v dalším životě jí popřála i Gabriela Koukalová, která se sama teprve chystá prozradit, zda se vrátí ke sportu, nebo bude německou soupeřku následovat.



Německá biatlonistka Laura Dahlmeierová ukončila v 25 letech kariéru. Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná olympijská vítězka to oznámila na svém webu a sociálních sítích. Jedna z nejlepších biatlonistek posledních let zvažovala tento krok od loňských olympijských her v Pchjongčchangu.

„Milí fanoušci, přátelé, partneři a všichni, co mě znáte, přišel čas říct sbohem,“ napsala Dahlmeierová na svém Facebooku. „Tohle rozhodnutí nebylo snadné a zrálo ve mně delší dobu. Cítím, že teď je k němu ten správný čas. Jsem ve stavu, kdy už nemám žádné konkrétní cíle,“ dodala vítězka 20 závodů Světového poháru, jehož celkové pořadí v sezoně 2016/17 ovládla.

Rodačka z Garmisch-Partenkirchenu rozhodnutím napodobila slavnou krajanku Magdalenu Neunerovou, která v roce 2012 také ukončila kariéru v pouhých 25 letech.

Dahlmeierová vybojovala první titul mistryně světa v roce 2016 v Oslu ve stíhacím závodě, ze světových šampionátů má kromě sedmi zlatých ještě tři stříbrné medaile a pět bronzových. Z Her v Pchjongčchangu si odvezla dvě zlata a jeden bronz.

Gabriela Koukalová a Laura Dahlmeierová při závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě v roce 2016
Gabriela Koukalová a Laura Dahlmeierová při závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě v roce 2016

Na mistrovství světa v Hochfilzenu v roce 2017 Dahlmeierová získala rekordních pět zlatých medailí, pouze ve sprintu ji porazila Gabriela Koukalová .

Česká biatlonová hvězda byla také jednou z mnoha, kterou rozhodnutí Dahlmeierové nenechalo chladnou, a vyjádřila se k němu na svém facebookovém profilu. „Milá Lauro, dovol, abych ti popřála všechno nejlepší v další kapitole tvého života. Co je nejdůležitější – ať tě zdraví, láska a klid neustále obklopují,“ napsala.

Koukalová zdůraznila, že s Dahlmeierovou byly soupeřky, které se navzájem tlačily k co nejlepším výkonům. „Ale také cítím, že jsme si byly navzájem velmi blízké. Bylo mi ctí, že jsem s tebou mohla závodit a tolik toho prožít,“ poznamenala česká biatlonová hvězda, která stále ještě neoznámila, zda se k biatlonu hodlá vrátit, nebo bude následovat německou soupeřku.

Poděkovala pak Dahlmeierové za to, co udělala pro biatlonový svět, a přidala kamarádské doporučení. „Dávej na sebe pozor a užívej si života. Moc doufám, že tě brzy uvidím. Obrovský respekt! Objímá tě Gabi.“

A jaké budou další kroky Koukalové? Květen, měsíc, v němž slibovala prozradit své další plány, se už přehoupl do své druhé poloviny. Jasno by tedy mělo být v nejbližší době.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud