25. února 2024 • 09:10

Ledecká se znovu nedočkala. Zrušený i druhý víkendový závod, kvůli sněhu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžařky včetně Ester Ledecké se ani dnes nedočkaly závodu Světového poháru ve Val di Fassa. Také druhý superobří slalom musel být kvůli přívalům nového sněhu zrušen.



Organizátoři odvolali sobotní super-G po pátečním sněžení a doufali, že tím získají čas na přípravu sjezdovky na dnešek. Plán ale nevyšel kvůli dalšímu hustému nočnímu sněžení, po němž nebylo možné trať upravit pro závod.

Ledecká, která se v sezoně potýkala s nemocí, minulou neděli v superobřím slalomu v Crans Montaně obsadila osmé místo a připsala si nejlepší výsledek v tomto ročníku Světového poháru. V průběžném pořadí disciplíny je dvacátá.

Kvůli zrušení závodů přišla Švýcarka Lara Gutová-Behramiová o velkou šanci zvýšit náskok v celkovém pořadí Světového poháru před Mikaelou Shiffrinovou. Američanka, jež od konce ledna nezávodí kvůli zranění kolena, ztrácí na vedoucí Švýcarku 205 bodů.

V průběžném hodnocení disciplíny má Gutová-Behramiová náskok pouhých pěti bodů před Rakušankou Cornelií Hütterovou. V kalendáři ještě dva superobří slalomy - 3. března v Kvitjfellu a 22. března na finále Světového poháru v Saalbachu.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud