5. srpna 2015 • 12:18

Skokan Janda začal dvacátou letní sezonu: Na Kasaie to ještě není

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Jakub Janda má i v sedmatřiceti letech motivaci rvát se dál se světovou špičkou. Minulý víkend začal při Grand Prix ve Wisle svou dvacátou letní sezonu a velký závod ho čeká i doma, koncem srpna při Raškově memoriálu ve Frenštátu pod Radhoštěm.



Vítězství na Memoriálu Jiřího Rašky, který se koná 28. a 29. srpna Jandovi zatím stále chybí, zatím dvakrát skončil na můstku s umělou hmotou ve Frenštátě pod Radhoštěm druhý.

„Jsem velice rád, že se Memoriál Jiřího Rašky pomalu ale jistě stává tradicí a frenštátský skokanský sport jde i díky tomu opět nahoru,“ líčí Janda. „Pevně věřím, že se v příštích letech úsilí organizátorů posune na tu nejvyšší možnou hranici. Po dobré jarní přípravě se těším na start nové sezóny. Bude to má dvacátá letní, i když na Kasaie to zatím není.“

Vítězi předchozích ročníků memoriálu se stali Lukáš Hlava, Roman Koudelka a Slovinec Jure Šinkovec. Závod nepřímo navazuje na tradici frenštátských závodů Grand Prix.

Seznam závodníků budeme znát v polovině srpna, kdy je termín pro zaslání přihlášek.

„Předpokládáme účast skokanů minimálně ze třinácti zemí, tak jako to bylo v loňském roce,“ uvedl pořadatel závodu Jan Baier. „Pro návštěvníky bude připraveno několik sportovních aktivit pro celou rodinu, včetně závodu v běhu do schodů skokanského můstku Schody na Horečky.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud