15. ledna 2019 • 14:23

Skvělá Shiffrinová! Vyhrála obří slalom a slaví desátou výhru v sezoně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedoucí žena Světového poháru lyžařek Mikaela Shiffrinová vyhrála s více než sekundovým náskokem obří slalom v Kronplatzu. Americká hvězda oslavila jubilejní desáté vítězství v sezoně a celkově 53. v kariéře.



Třiadvacetiletá Shiffrinová v prosluněném italském zimním středisku suverénně ovládla první kolo a v druhé jízdě svůj více než sekundový náskok udržela. Druhá skončila s odstupem 1,21 sekundy mistryně světa Tessa Worleyová z Francie.

"Ještě nikdy jsem se snad necítila v obřím slalomu takhle dobře, i když to nebylo jednoduché. Sjezdovka byla skvělá, nádherně se na ní jelo. V druhém kole jsem nešla do maximálního rizika, ale jela jsem tak, jak jsem si předsevzala," uvedla Shiffrinová.

Třetí místo obsadila se ztrátou 1,57 sekundy domácí Marta Bassinová, jež si oproti prvnímu kolu vyměnila pořadí se Slovenkou Petrou Vlhovou. Vítězka předchozího obřího slalomu v Semmeringu byla s dvousekundovou ztrátou čtvrtá a poprvé po šesti závodech se nevešla na stupně vítězů.

Olympijská vítězka Shiffrinová si vítězstvím pojistila nejen celkové vedení ve Světovém poháru, ale dostala se i do čela hodnocení obřího slalomu. Rodačka z Vailu navíc aktuálně vládne pořadí slalomu a superobřího slalomu, nevede pouze ve sjezdu.

Jediná česká lyžařka v Kronplatzu Kateřina Pauláthová nedokončila první kolo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud