11. března 2010 • 10:09

Záhrobská chce ve finále na stupně, Bank si ho užít

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzová olympijská medailistka Šárka Záhrobská a poprvé i Ondřej Bank se představí ve finále Světového poháru v alpském lyžování. Záhrobskou čeká v sobotu její parádní disciplína slalom, Bank o den dříve pojede v Ga-Pa obří slalom.



V neděli Češi postaví i čtyřčlenný tým do soutěže družstev.

Třetí slalomářka z olympiády ve Vancouveru Záhrobská by ráda vystoupila na stupně vítězů také ve finále Světového poháru. Třetí skončila na závěr sezony předloni v Bormiu i před rokem v Aare. V případě úspěchu by ještě mohla skončit v disciplíně celkově druhá.

"Nekalkuluji. Chci co nejlíp a snažím se o bednu. Nejjednodušší je nechat tomu volný průběh," řekla Záhrobská. Po zrušené kombinaci v Crans Montaně se přesunula do Rakouska, kde trénovala slalom, a teď má chuť postavit se na start. "Závodit se mi pořád chce," dodala.

Ondřej Bank na trati slalomu.Foto Reuters


Před rokem skončila Záhrobská na svahu v Ga-Pa, kde se za rok uskuteční mistrovství světa, ve slalomu pátá. "Je to jiný kopec než jinde, jede se vedle můstků a utíká to odshora až dolů," uvedla.

K hlavním adeptkám na prvenství ve slalomu podle ní patří především olympijská vítězka Maria Rieschová, která navíc závodí doma. "Ale favoritek je hodně, i její sestra Susanne," připomněla Záhrobská.

Její výkon stačil na bronzovou medailiFoto Barbora Reichová (Sport)
Podruhé v historii samostatné republiky se ve finále SP objeví český sjezdař. Po Filipu Trejbalovi, který si díky titulu juniorského mistra světa zajel v roce 2005 slalom v Lenzerheide, se nyní Bank kvalifikoval do obřího slalomu na základě výsledků v sezoně.

"Těším se, bude to příjemný závodit s těma nejlepšíma. Po olympiádě šla motivace trochu dolů, ale na finále se určitě dokážu vyhecovat," řekl Bank ČTK. "Nechám tomu ale volnej průběh. Chci předvést dvě dobrý jízdy," řekl. V duchu však myslí na elitní patnáctku.

Češi se na závěr finále objeví na startu soutěže šestnácti družstev, která se premiérově pojede jako paralelní slalom. "Může to být zajímavé," řekl Bank. "Uvidíme, kolik zemí pojede. Opravdu to beru jako zpestření na závěr sezony," doplnila Záhrobská.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud