9. března 2020 • 11:17

Ledecká přišla o poslední závody na snowboardu. Zhatil je virus i počasí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká se nedočká zbývajících dvou závodů snowboardového Světového poháru. Úterní paralelní slalom v Livignu byl zrušen kvůli plošné karanténě v Lombardii s cílem zastavit epidemii nového koronaviru a ve Winterbergu není dostatek sněhu. V Německu se měli alpští snowboardisté rozloučit se sezonou v sobotu.



Olympijská vítězka a mistryně světa na prkně Ledecká v této zimě závodila převážně na lyžích. V hodnocení sjezdu obsadila celkové druhé místo a v kombinaci skončila třetí.

Na snowboardu absolvovala Ledecká v této sezoně SP jen dva starty. V Bad Gasteinu brala ve slalomu 14. ledna stříbro, v Rogle o čtyři dny později vyhrála obří slalom.

„Jestli se to podaří a závody se odjedou, tak ráda sezonu zakončím jako snowboardistka. Snowboardových závodů jsem moc neodjela, takže se na ně těším,“ řekla před pár dny během tréninků ve švýcarském Scuolu.

Lyžařská federace FIS ale v neděli oznámila zrušení závodů v Livignu a dnes i ve Winterbergu. Tam měla převzít velký křišťálový glóbus domácí hvězda Ramona Hofmeisterová, jež vystřídala Ledeckou na trůnu. Česká sjezdařka a snowboardistka kralovala posledním čtyřem ročníkům.

Ještě v neděli bojovala Ester Ledecká v kombinaci Světového poháru na lyžích, v úterý už zářila se snowboardem
Ještě v neděli bojovala Ester Ledecká v kombinaci Světového poháru na lyžích, v úterý už zářila se snowboardem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud