29. března 2011 • 15:34

Samková obhájila titul juniorské mistryně světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Sedmnáctiletá snowboardistka Eva Samková obhájila na šampionátu ve Valmalenku loňský titul juniorské mistryně světa ve snowboardcrossu. Na sedmém místě dnes skončila další česká reprezentantka Kateřina Chourová.



Samková suverénně ovládla už pondělní kvalifikaci a dnes neměla konkurenci ani v jedné z vyřazovacích jízd.

"Všichni ve mně viděli favoritku, ale já jsem se bála, jestli to zvládnu a jestli to nezkazím," přiznala zvýšený tlak úspěšná snowboardistka. Za prvenství měla od národního svazu slíbeno 50 tisíc korun, které použije na letní soustředění.

Druhým světovým zlatem zároveň Samková potvrdila, že jí tento svah sedí, neboť zde před necelými dvěma týdny vybojovala životní druhé místo v závodě Světového poháru mezi dospělými.

"Trať byla ale absolutně nejtěžší, na které jsem jako juniorka jela. Pořadatelé raději o hodinu posunuli start, aby změkla a nebyla tak ledovatá," popsala spolupracovníkovi ČTK náročné podmínky v italském středisku.

Stejně jako Samková vyhrála svou čtvrtfinálovou jízdu i o dva roky starší Chourová, obě české snowboardistky se pak utkaly v boji o finále. Za Samkovou se z druhé postupové příčky nakonec radovala Švýcarka Wuffliová, na třetí Chourovou tak zbyla jen účast v malém finále.

"Je to skvělý výsledek, zvlášť s takovým zraněním," připomněla Chourová, že po pádu z minulého týdne ještě dva dny před závodem chodila o berlích.

Titul v kategorii juniorů získal Španěl Regino Hernandez, čtveřice českých reprezentantů skončila již v úterní kvalifikaci.

Mistrovství světa juniorů v snowboardingu ve Valmalenku (Itálie) - snowboardcross:

Junioři: 1. Hernandez (Šp.), 2. Mihič (Slovin.), 3. Koivumaa (Fin.), 4. Stark (Něm.), ...47. Martínek, 53. Sýkora, 55. Diviš, 56. Bohuněk (všichni ČR).

Juniorky: 1. Samková (ČR), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Banningová (USA), 4. Wuffliová (Švýc.), ...7. Chourová (ČR).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud