25. září 2011 • 16:34

Na české biatlonisty zbyla na letním MS pouze čtvrtá místa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtá místa obsadili biatlonisté Michal Šlesingr a Veronika Vítková ve stíhacích závodech na letním mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. V domácím prostředí tak čeští reprezentanti vyšli i v nejsilnějším složení z třídenních bojů medailově naprázdno.



Suverénem šampionátu se stal Rus Dmitrij Jarošenko, který k předcházejícím dvěma zlatým medailím ze štafet a sprintu přidal zlato i ve stíhacím závodu. V ženské kategorii získala prvenství Polka Krystyna Palková.

Nejlepší český biatlonista Šlesingr vyběhl do stíhacího závodu jako devátý se ztrátou minuty a 24 sekund. "K medaili mi chyběla jedna přesnější rána. Hodně jsem toho pokazil už v sobotním sprintu, kdy jsem špatně střílel. Moje pocity z výsledku jsou proto rozpačité. Jsem spokojen s tím, že jsem se dnes dotáhl z devátého na čtvrté místo. Ale představoval jsem si před šampionátem, že výsledek bude lepší," poznamenal Šlesingr, který zastřílel čistě první položku, ale v dalších vždy jednou minul.

Nejlepší výchozí pozici měl z českých biatlonistů Jaroslav Soukup, který si ale připsal ještě o jednu chybu víc než Šlesingr a skončil šestý. "V sobotním sprintu se potvrdilo, že zatím není Šlesingr ve své top střelecké formě. Bohužel jsme skončili vždy za medailovými pozicemi, ale celkově výsledky nebyly tak špatné," řekl kouč českých biatlonistů Ondřej Rybář.

Souboj o zlato mezi suverénním Jarošenkem a jeho největším soupeřem Ukrajincem Olexanderem Bilaněnkem se rozhodl na poslední střelecké položce vstoje. Oba hlavní favorité doběhli na střelnici společně. Bilaněnko vsadil na rychlou střelbu, ovšem dvakrát chyboval. Naopak Jarošenko si dal na čas a s jednou chybou běžel o jeden trestný okruh méně, což rozhodlo. "Musím přiznat, že už mi ubývaly síly. Proto jsem byl rád, že jsem získal v závěru po přesnější střelbě náskok," uvedl Jarošenko.

Naděje Vítkové na medaili padla až v závěrečném dvoukilometrovém okruhu. Ještě po poslední střelbě měla zhruba desetisekundový náskok před Polkou Nowakovskou, která ji ale ve stoupání předstihla. "Jedna chyba na střelnici mě stála medaili. Moc sil mi do posledního kola nezbylo a výkon na medaili nestačil," posteskla si Vítková, která na šampionátu skončila na čtvrtém místě ve štafetě i ve sprintu.

Titul mistryně světa vybojovala Polka Palková. Na prvních dvou položkách vleže přitom dvakrát chybovala. "Po tomto začátku a ve větrném počasí jsem už v zisk titulu mistryně světa nevěřila. Hodně důležitá byla střelba vestoje, která mi dokonale vyšla," uvedla vítězka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud