Ivana Jakoubková
29. ledna 2016 • 14:00

Čeští boháči na sněhu? Vládnou milionářky Soukalová a Strachová

Autor: Ivana Jakoubková, ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ŽEBŘÍČEK | Tak jak se školní rok právě půlí a žáci dostávají pololetní vysvědčení, i zimní sezona se pomalu přehoupla do „druhého pololetí“ a sportovci, kteří jsou doma na sněhu, mohou rekapitulovat nejen body, ale také peníze, které na bílých svazích získali. Českými královnami jsou Gabriela Soukalová a Šárka Strachová, každá vydělala přes dva miliony korun.



Slalomářka Šárka Strachová, desátá žena Světového poháru, má sezonu jako zvon. Nezná jiné umístění než mezi elitní sedmičkou, třikrát stála na stupních vítězů. Co na tom, že na další vítězství v seriálu čeká už víc než šest let, když bojuje o malý křišťálový glóbus a prize money jí na konto pravidelně přibývají. V přepočtu už dva miliony a 214 tisíc korun.

Skvěle rozjetou zimu mají i biatlonisté. Gabriela Soukalová vede průběžné pořadí Světového poháru a jezdí ve žlutém startovním čísle. Dvakrát vyhrála, sprint v Östersundu a závod s hromadný startem v Ruhpoldingu, a pravidelně dojíždí mezi prvními deseti. To celé jí vyneslo 2,78 milionu korun a první místo v pomyslném českém zimním finančním žebříčku. Skoro milion vydělala ovšem také devátá žena seriálu Veronika Vítková , trojnásobnému medailistovi z olympiády v Soči Ondřeji Moravcovi přistálo za letošní zimu na kontě přes půl milionu a nastupující hvězda Michal Krčmář si vyjezdil a vystřílel 134 tisíc.

ŽEBŘÍČEK | Kteří čeští sportovci na sněhu vydělali nejvíc?

10. Lucie Charvátová (biatlon) - 254 600 korun
10. Lucie Charvátová (biatlon) - 254 600 korun

Výsledky skokana na lyžích Romana Koudelky se letos nezdají nijak oslnivé, žádná „bedna“, jen jedno čtvrté místo. Ve Světovém poháru je ale těsně za elitní desítkou a špatně si nestojí ani ve finančním žebříčku. Zatím si vyskákal přes 680 tisíc korun. Na prize money si tuto zimu sáhlo celkem pět českých skokanů, veterán Jakub Janda si připsal přes tři sta tisíc, na pěkné „kapesné“ (2430 korun) dosáhl i Čestmír Kožíšek.

Lyžaři-běžci letos zřejmě nezbohatnou, ale naděje Petra Nováková si dojela pro 36 tisíc korun za šesté místo ve skiatlonu v Norsku. Mladý sdruženář Tomáš Portyk, který už umí nakouknout do první světové desítky, má na kontě téměř 60 tisíc korun.

Do finančního žebříčku významně zasahují i dvě dámy s prkny. Olympijská vítězka, snowboardkrosařka Eva Samková , vyřešila zdravotní problémy a do seriálu se vrátila vítězstvím v německém Feldbergu, mistryně světa v paralelním slalomu Ester Ledecká vyhrála dva závody Světového poháru a jednou skončila těsně pod stupni vítězů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud