28. ledna 2018 • 14:56

Vítěznou sérii Ledecké zastavil pád, v generálce na OH skončila pátá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězná série Ester Ledecké v paralelních obřích slalomech na snowboardu přesně po roce skončila. V generálce na olympijské hry nepostoupila na Světovém poháru v Bansku po pádu ze čtvrtfinále, obsadila konečné páté místo, nicméně je nadále největší favoritkou na zisk malého i velkého křišťálového glóbu.



Dvaadvacetiletá Ledecká v bulharském Bansku dominovala v pátek a dnes dopoledne suverénně vyhrála kvalifikaci. V první vyřazovací jízdě snadno porazila Rusku Milenu Bykovovou, jenže ve čtvrtfinále upadla.

Hlavní favoritka olympijského závodu za necelý měsíc v Koreji se vrátila do branky krátce po startu a dojela s obrovskou ztrátou za Němka Ramonou Hofmeisterovou. Ta posléze jela finále proti Julii Dujmovitsové a pádem pomohla Rakušance k triumfu.

Ledecká v SP vyhrála předchozích sedm paralelních obřích slalomů a téměř tři roky (od února 2015) byla pokaždé na stupních vítězů. Ze 13 závodů během této série jedenáctkrát vyhrála, jednou byla druhá a jednou třetí.

V průběžném pořadí disciplíny SP má náskok 1540 bodů před Hofmeisterovou. Po olympiádě by snowboardistky měly jet ještě dva obří slalomy v tureckém Kayseri a švýcarském Scuolu.

V příštím týdnu se Ledecká možná ještě vrátí k lyžařským závodům, zvažovala start ve sjezdech v Ga-Pa. Na olympiádě v Pchjongčchangu bude totiž startovat na lyžích i na prkně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud