20. března 2023 • 17:26

Odměny Čechů za zimu: Biatlonová vláda, vyléčené hvězdy a příslib Novák

Vstoupit do diskuse
6
  • Biatlonisté mají z českých zimních sportovců za uplynulou sezonu nejvyšší odměnyBiatlonisté mají z českých zimních sportovců za uplynulou sezonu nejvyšší odměnyFOTO: Koláž iSport.cz

    Na nejlepší finanční odměny si během zimy z českých sportovců přišli biatlonisti, kteří žebříčku prize money jasně vládnou. Na solidní odměnu dosáhla díky zlatu také světová šampionka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková a i Ester Ledecké se návrat v samotném závěru zimy díky výborným výsledkům vyplatil. Odměny zahraničních sportovců v zimních sportech ZDE>>>

  • 9. Kateřina Janatová

    Zažila svou nejlepší zimu, v bruslařských sprintech byla dvakrát v top ten a střádala i kvalitní výsledky v distancích. V posledním týdnu sezony si ještě může přilepšit.

  • 8. Martina Sáblíková

    Na úvod zimy se při pádu v tréninku řízla do nohy a musela vynechat mistrovství Evropy ve víceboji, konec sezony jí ale vyšel skvěle, v Polsku skončila na 3000 metrů druhá a na MS v Heerenveenu slavila bronz na trojce i pětce. Sáblíková zřejmě dostane ještě odměnu od svazu, loni to bylo 125 000 korun, letos může být částka podobná.

  • 7. Michal Novák

    Udělal další krok do světové špičky, celou sezonu se drží v top ten Světového poháru. Nejslavnější okamžik zažil na MS v Planici, kde byl v klasickém sprintu ve hře o medaili a skončil čtvrtý, navíc přidal dvanácté místo na bruslařské patnáctce. V SP bojuje s nejlepšími a má ještě před sebou týden závodů.

  • 6. Martina Dubovská

    Česká slalomářka v této sezoně nejvíc zazářila v jejím úplném závěru, kdy ve finále SP dokázala vlétnout do Top 10 (7. místo). Měla však tradičně i slabší momenty, kdy po Novém roce hned ve dvou závodech vypadla už prvním kole. Zaznamenala ale také dvě desátá místa.

  • 5. Tereza Voborníková

    Pro mladou závodnici to byla první celá sezona ve Světovém poháru. Začátek sice nebyl úplně podle jejích představ, po Novém roce šla ale její forma nahoru a vrcholem pro ni bylo MS. Tam poprvé proklouzla do Top 10 a i jinak předváděla pěkné výkony.

  • 4. Ester Ledecká

    Kvůli dvěma operací zlomené klíční kosti přišla skoro o celou sezonu, ale dva snowboardingové závody v jejím konci se jí vyplatily. Za druhé místo v Rogle a vítězství v Berchtesgadenu si vydělala skoro půl milionu korun.

  • 3. Eva Adamczyková

    Velký návrat po zlomenině obou kontíků. Sezoně vládne její úžasné zlato z mistrovství světa v Bakuriani, za které dostala 250 000 korun od svazu a podobnou částku i od organizátorů. Zbytek tvoří odměny za výsledky v SP, kde byla na bedně druhá ve Veysonnaz. Poslední závod ji čeká o víkendu v Kanadě.

  • 2. Michal Krčmář

    Se sezonou byl v globálu spokojený. Podařilo se mu v ní totiž stabilizovat výsledky a častěji vklouznul v závodech do TOP 10. Nejlepšího výsledku dosáhl v Östersundu, kde byl v závodu s hromadným startem čtvrtý. Závodí ale v době velmi silných Norů.

  • 1. Markéta Davidová

    Z českých biatlonistů byla i v této sezoně nejúspěšnější Davidová. Nejlepší výsledky zaznamenala v Hochfilzenu, kdy byla druhá a třetí. Čeho si u ní všimnul každý fanoušek, bylo výrazné zrychlení střelby. V průběhu většiny MS se ale nepotkala s dobrou běžeckou formou.

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud