21. března 2023 • 12:45

Výdělky světových hvězd: rekordní zápis Shiffrinové, miliony i pro další

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Ve svých sportech jsou nejlepší. Ve většině případů dokonce o parník. Kolik si ale největší světové hvězdy v zimních sportech za jednu sezonu vydělají na prize money? Jsou to milionové částky. Mikaela Shiffrinová se nyní stala první lyžařkou v historii, která si vydělala přes milion dolarů (23,3 milionů korun). A jak jsou na tom biatlonový fenomén Johannes Thingnes Bö či skokan na lyžích Halvor Egner Granerud? Odměny českých reprezentantů najdete ZDE>>>

  • Byla to pro něj suverénní sezona, v níž dosud nasbíral neuvěřitelných šestnáct vítězství jen ve Světovém poháru. Přes třetinu svých výdělků získal díky výsledkům na Tour de Ski, kterou celkově vyhrál.

  • (odměny jsou za individuální závody)

    V biatlonu nebylo v uplynulé sezoně úspěšnějšího sportovce. Závodit v jeho éře může být pro mnohé muže i trochu deprimující. Protože pokud na trati není místo sněhu kluziště nebo nemá opravdu špatný den, je prakticky k neporažení.

  • Zažil životní zimu, v níž poprvé v kariéře vyhrál Turné čtyř můstků a podruhé získal křišťálový globus za celkový triumf ve Světovém poháru. Na prize money už si vydělal víc než předtím za celou kariéru, a to má ještě před sebou dva závodní víkendy.

  • To, čím je v současném ženském alpském lyžování Mikaela Shiffrinová, začíná být mezi muži švýcarský fenomén. V obřím slalomu byl téměř nepřekonatelný, výborný byl také v super-G. A druhý rok v řadě získal velký křišťálový glóbus.

  • Pro americký fenomén další sezona z říše snů. Hvězdné lyžařce se dařilo téměř vše, na co „sáhla“. Vrcholem bylo překonání rekordu v počtu výher v SP, který držel Ingemar Stenmark. Aktuální hodnota v podání rodačky z Vailu v Coloradu je 88. Shiffrinová navíc přidala na závěr rekordní sezony další zápis do historie, stala se první sjezdovou lyžařkou, která během ročníku Světového poháru získala na prize money více než milion dolarů.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud