26. srpna 2009 • 02:02

Neumannová čelí čtrnácti žalobám

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další a další žaloby přicházejí na organizátory mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Organizační výbor v čele s Kateřinou Neumannovou už čelí dohromady 14 žalobám!



Nejrůznější subjekty, meteorology počínaje a univerzitou konče, se chtějí na pořadatelích domoci zaplacení faktur za provedené služby. Ty si u nich organizátoři objednali, ale nezaplatili za ně v dohodnutých lhůtách.

„Netroufám si odhadnout, kdy bude žaloby projednávat soud. Není vyloučeno, že bude vydán nějaký platební rozkaz, ale nevěřím, že se letos do jednací síně v těchto kauzách dostaneme,“ řekl MF Dnes mluvčí civilní části Okresního soudu v Liberci Petr Hoček. Právě přes léto k libereckému soudu došla celá řada žalob.

Kateřina Neumannová Kateřina NeumannováFoto Barbora Reichová SPORT
A další návrhy na zahájení soudního řízení s organizačním výborem mohou přijít. K žalobě se zatím například neodhodlal Dopravní podnik města Liberce, kterému měl organizační výbor už před dvěma měsíci splatit 22 milionů korun. Jeho ředitel Jiří Veselka je však přesvědčen, že bez žaloby se dopravní podnik domůže peněz dříve.

Liknavost pořadatelů však již před časem dohnala k podání žaloby například Technickou univerzitu v Liberci, ačkoliv ta se nejprve chtěla s pořadateli dohodnout a i po skončení termínu splatnosti s nimi jednat. S žalobou delší čas váhala. Nakonec došla trpělivost i vysoké škole.

Léto Neumannové: Dluhy a soudní spory »

Kateřina Neumannová oznámila v červnu hospodářský propad šampionátu ve výši 116 milionů korun. Dluhy se tehdy pohybovaly v rozmezí 70 až 100 milionů korun.

V jedné ze soudních pří organizátoři před časem uspěli. Krajský soud na začátku srpna rozhodl, že se Kateřina Neumannová nemusí omlouvat firmě Merz za svůj výrok, že sežene stejný informační systém levněji než firma Merz.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud