19. října 2009 • 12:22

Bauer neodjel na ledovec, chce se doléčit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Běžec na lyžích Lukáš Bauer lehce mění plán přípravy před nadcházející olympijskou sezonou. Stříbrný medailista z mistrovství světa v Liberci neodjel na druhé soustředění na dachsteinském ledovci, protože chce pořádně doléčit virózu ze začátku října.



"Mám ten luxus, že nemusím extrémně pospíchat zpět do tréninkového shonu," uvedl dnes bývalý vítěz Světového poháru na svém webu. Z výpadku v tréninku si nedělá těžkou hlavu. Letní dřinu totiž po jarní operaci nosní přepážky absolvoval bez komplikací. "Trénování bylo dosud naprosto excelentní. Cítím se v pohodě a o nic nepřicházím."

Lukáš Bauer v závodě na 15 km klasicky na MS v LiberciFoto Michal Beránek SPORT
Bauer byl na ledovci poprvé koncem září a nyní měl lyžovat s reprezentací na Dachsteinu podruhé. Od začátku října se však doma zotavuje po nachlazení. Po týdnu konzervativní léčby dostal antibiotika, která v těchto dnech dobírá. Proto vynechal plánovaný vysokohorský pobyt na Schnalstalu i trénink na Dachsteinu.

"Ano, ideální by bylo teď lyžovat. Nohy mi cukají, když vidím venku půl metru sněhu, ale dokud nebudu úplně v pořádku, tak se do ničeho nehrnu," řekl dvaatřicetiletý běžec z Božího Daru. "Možná budu mít na prvním světáku méně nalyžováno, ale dlouhodobě nejde o nic. Teď je čas vše doléčit a začít zase postupně se zátěží," podotkl Bauer.

Bauer by měl po zotavení odletět začátkem listopadu s reprezentací do švédské Bruksvallarny na první sníh a závěrečnou přípravu před úvodem Světového poháru (21. a 22. listopadu v norském Beitostölenu). "Pokud by to vypadalo, že jsem naprosto v pořádku, tak bych chtěl letět dřív než mančaft," uvedl Bauer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud