13. ledna 2010 • 20:30

Vejnarová zlepšila české maximum v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonistka Zdeňka Vejnarová dosáhla nejlepšího výsledku českých žen v sezoně. Ve sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu dnes skončila dvacátá.



Zvítězila suverénní Švédka Anna Carin Olofssonová-Zideková, která měla díky bezchybné střelbě v cíli náskok 29,8 sekundy před druhou Olgou Medvědcevovou z Ruska. Třetí místo obsadila Němka Magdalena Neunerová.

Dosavadním maximem českých reprezentantek bylo 22. místo Veroniky Vítkové z předvánočního sprintu v Pokljuce. Vejnarová její výsledek vylepšila zásluhou čisté střelby, v běhu ztratila na vítězku minutu a 44 sekund.

"Jsem moc rád, že se Zdeňce podařilo navázat na výsledky z Pokljuky, kde skončila dvakrát třicátá. Teď se pohybuje na pozicích, kam patří, a věřím, že tam i vydrží," řekl reprezentační šéftrenér Ondřej Rybář.

Zbylé české čtveřici se nedařilo především na střelnici a skončila v poli poražených. Magda Rezlerová po třech chybách obsadila 55. příčku, juniorka Gabriela Soukalová byla se stejným počtem chyb čtyřiašedesátá, Veronika Zvařičová se dvěma chybami dvaasedmdesátá a Vítková se čtyřmi trestnými okruhy skončila devadesátá.

Nejlepší českou biatlonistku minulé sezony Vítkovou nešetřil ani její osobní trenér Jindřich Šikola. "Jsem z toho hodně špatnej. Zatím to tak rychle po závodě nedokážu vyhodnotit, co se stalo a zda-li jsme někde udělali chybu.

Každopádně pro takový výkon omluva neexistuje. Vleže dokonce střelila mimo terč. Na dvoutýdenním soustředění v Obertilliachu jsme přitom pracovali na tom, aby zde byla v co nejlepší formě," uvedl.

Šestatřicetiletá Olofssonová díky druhému prvenství v sezoně snížila náskok krajanky Heleny Jonssonové v čele seriálu. Jonssonová doběhla patnáctá, což je její nejhorší umístění v sezoně.

V pátek čeká biatlonistky v Ruhpoldingu štafeta, o den dříve absolvují sprint muži.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud