Ivo Pospíšil
22. prosince 2011 • 04:00

Navštívila Sport, pak se stala královnou. Kvitová ovládla rok 2011

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavítala do redakce deníku Sport, o pár hodin později se stala vítězkou ankety Sportovec roku 2011. „Mám za sebou sezonu plnou silných momentů,“ přiznala tenisová hrdinka Petra Kvitová, během včerejší více než hodinové návštěvy. Obtisknutím dlaně do keramické hmoty přijala členství v Síni slávy deníku Sport a rovněž odpovídala fanouškům v on-line rozhovoru na serveru isport.cz.



Když se na celoplošné obrazovce v integrovaném newsroomu deníku Sport promítal sestřih jejích letošních úspěchů, jen se stydlivě pousmála. Střih, wimbledonský triumf a radostný pád na travnatý dvorec. Střih, zuřivé povzbuzování a tvrdě vybojovaná vláda na Turnaji mistryň. V hlavní roli: Petra Kvitová. Česká sportovkyně roku a aktuálně druhá tenistka světa.

„Jestli chci být první? Hlavně mi jde o to, abych předváděla co nejlepší výkony a hrála hezký tenis. Pak se uvidí, zda se mi to povede,“ svěřila se Kvitová při návštěvě redakce deníku Sport. „Třeba vítězství ve Wimbledonu jsem si pořádně uvědomila až v průběhu sezony. Když hrajete každý týden různé turnaje, dojde vám vše postupně,“ dodala rodačka z Bílovce.

Hned po příchodu mezi novináře dostala květinu od šéfredaktora Lukáše Tomka, dostalo se jí uvítání bouřlivým potleskem. „Je to ona, kdo nám letos navodila nejpozitivnější pocity,“ uznala generální ředitelka Ringier Axel Springer Libuše Šmuclerová. Sezonu snů navíc Kvitová završila ve vítězném finále Fed Cupu, kde proti Rusku urvala obě důležité dvouhry. V jedenadvaceti letech se stala sportovní kometou.

„Je to čest, že k nám Petra přišla. Zvláště její wimbledonské vítězství bylo pro mě i kolegy tím nejpozitivnějším momentem v roce,“ gratuloval jí Lukáš Tomek. „Inspirativní bylo nejen to vítězství, ale i styl, jakým ho Petra dosáhla. Dá se vyhrávat hrou ze zabezpečené obrany, ona však uspěla silou, dominancí i chutí zdravě riskovat a udávat trend,“ usmál se šéfredaktor Sportu.

Petra Kvitová navštívila newsroom deníku Sport
Video se připravuje ...

Vedle zhlédnutí dvouminutové prezentace svých triumfů převzala česká tenistka památeční vydání deníku a zvěčnila se v redakční Síni slávy – obtiskla svou dlaň do modelovací keramické hmoty. Stejně jako Věra Čáslavská, Dominik Hašek, Karel Poborský, Barbora Špotáková a Pavel Kuka, kteří se účastnili listopadového slavnostního otevírání newsroomu.

„Při naší práci si často nejsme schopni úspěch sportovců užít a rovnou přemýšlíme nad tím, kolik stránek z toho napsat a co dát na web. Ale ve chvíli, kdy Petra vyhrála, jsem cítil, jak se naše redakce na chvíli zastavila,“ dodal Tomek na adresu suverénní vítězky ankety Sportovec roku 2011.

Uvítání Petry Kvitové v novém newsroomu deníku Sport
Video se připravuje ...

Poté Kvitová strávila další půlhodinu u počítače, kde odpovídala na otázky čtenářů serveru isport.cz. S úsměvem, pohodou a srdečností, kterou je pověstná. „Zlepšila jsem se hlavně v kondici, taktice, technice a psychice, takže vlastně ve všem,“ smála se při odpovídání dotazu na své raketové zlepšení v letošním roce a dobrá nálada ji neopustila ani při další otázce, co koupí svému příteli Adamovi k Vánocům. „To přeci nemohu prozradit, to by nebylo překvapení.“

Sama nicméně věří, že na úspěšnou sezonu naváže i v příštím roce. Zejména ji láká letní olympiáda, která se uskuteční právě na travnatých dvorcích londýnského Wimbledonu.

„Je to můj oblíbený povrch a budu chtít uspět jak na normálním turnaji ve Wimbledonu, tak i olympiádě. Moc se na to těším,“ uzavřela Kvitová a za potlesku vyrazila do hotelu Hilton převzít si další zasloužené ocenění, titul pro Sportovce roku 2011.

Kvitová s korunkou pro nejlepšího sportovce České republiky
Kvitová s korunkou pro nejlepšího sportovce České republiky

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud