15. prosince 2018 • 22:28

Šipkař Sedláček bojoval, na mistrovství světa ale končí. Dál jde Angličan Brown

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávno bojoval před vyprodanou pražskou halou Královka na exhibičním turnaji s legendárním showmanem Waynem Mardlem. V sobotu večer to byl ale jiný level. Český šipkař Karel Sedláček se stal po 11 letech dalším Čechem, který nastoupil do zápasu na mistrovství světa PDC. V roce 2007 si na MS zahrál Miloslav Navrátil. V londýnském Alexandra Palace změřil Sedláček síly s 40. hráčem světa Keeganem Brownem. „Zlej Kája“ toužil po tom, vyhrát alespoň jeden souboj, což se mu bohužel nepodařilo a s Angličanem vypadl, když prohrál 0:3 na sety.



„Je to vynikající hráč, na okruhu se pohybuje už osm let. O jeho kvalitách není pochyb, rozhodně mě nečeká nic jednoduchého. V tomto souboji budu outsider, ale věřím, že ho můžu hodně pozlobit,“ řekl před MS ke svému soupeři.

Jak řekl, tak udělal a favorizovaného Angličana skutečně potrápil. Hned první set ukázal, že to bude velké drama. Sedláček začínal do prvního legu, ale ztratil jej. Nicméně se mu podařilo otočit na 2:1. Brown ale zabojoval a nakonec první set vyhrál 3:2 na legy.

Ve druhé sadě byl „Zlej Kája“ zisku setu ještě blíže, když vedl 2:0 na legy, nakonec to byl ale znovu Angličan, kdo se po výhře 3:2 radoval ze zisku sady. Třetí set měl opačný průběh, něž ty předešlé. Do vedení 2:0 se dostal Brown. Sedláček následně snížil, ale do další hry začínal Angličan a brejk českému šipkaři nepovolil a poté, co uzavřel double 20, se mohl radovat z postupu do druhého kola šampionátu.

Karel Sedláček se s turnajem, na jehož konci si vítěz odnese 500 tisíc liber, přibližně 14 milionů korun, rozloučil už po prvním kole.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud