25. září 2022 • 17:59

Badmintonista Louda nestačil ve finále turnaje v Polsku na Japonce Tanaku

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborný výsledek si připsal Jan Louda, když se na turnaji v polském Lublinu dostal až do finále. V nedělním utkání nestačil na Japonce Yushi Tanaku, když prohrál po čtyřiceti minutách 0:2 na sety. „Jsem maximálně spokojený, po dlouhé době jsem si zahrál turnaj. Chtěl jsem odehrát co nejvíce zápasů a to jsem splnil,“ prohlásil Louda, česká badmintonová jednička.



Louda v prvním kole turnaje Orlen Polish International vyzval Švéda Albina Carla Hjelma, kterého jednoznačně porazil. Poté už nastupoval proti asijským hráčům. Těžký program čekal na českého badmintonistu zejména v sobotu, když musel ve čtvrtfinále a v semifinále hrát na tři sety. V semifinále porazil Yanga Chih Chiehna z Čínské Tchaj-peje. „Po prvním prohraném setu v semifinále jsem se necítil dobře. Díky mému trenérovi, který mi dodal sebevědomí, jsem zápas otočil a ve třetím setu vyhrál 21:19. Za to jsem moc rád,“ popsal Louda.

To ve finále na něj čekal Japonec Tanaka. „Bohužel dva dlouhé sobotní zápasy mi sebrali fyzické síly, které mi scházely v neděli. Ve finále jsem tahal za kratší konec, byl jsem pomalejší a soupeř mohl tvořit hru podle sebe,“ popsal Louda. „Tanaka měl velice dobré útočné údery ze zadní části kurtu a k tomu byl extrémně rychlý.“ Duel prohrál český hráč po setech 13:21 a 15:21. I tak je to pro něj skvělý turnaj se zajímavým přísunem bodů. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud