Adam Nenadál
29. prosince 2010 • 17:47

Marxista nebo slávista? Sportovní události roku 2010

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od Anelky po Žilinu. Sportovní rok 2010 má před sebou posledních pár hodin a deník Sport vám přináší abecedu toho nejdůležitějšího, co fanouškům přinesl.



A ANELKA Seřvat trenéra v poločasové přestávce utkání mistrovství světa? Žádný problém. Francie sehrála na šampionátu velkou komedii v přímém přenosu.

B BOSÁK Milovaný i nenáviděný komentátor dokázal to, co v jeho profesi dosud nikdo: zazářil, když byly mikrofony „vypnuté“.

C CONTADOR Trojnásobný vítěz Tour de France asi nakupuje u hodně divného řezníka. Jak jinak vysvětlit, že zakázané anabolikum clenbuterol se mu do těla dostalo - jak sám tvrdí - v mase?

Contador zdraví fanoušky.Foto EPA


D DENÍK SPORT vám děkuje za přízeň v roce 2010 a těší se spolu s vámi na rok 2011!

E ECCLESTONE Kontroverzní šéf F1 letos oslavil osmdesátku, celý seriál byl jedním z nejdramatičtějších nejdraii v historii - a nikdo se nezabil. Tomu se říká úspěšný rok.



F FEDERER Na to, že jeho hlavním rivalem je nabušený kulturista, sprinter a tenista v jedné osobě (zdravíme do Španělska!) si švýcarský „stařík“ nevede tak špatně.

G GEBRSELASSIE SIE Ani ne týden trval sportovní důchod slavného vytrvalce. Někdo to prostě bez toho běhání nevydrží...

H HORVÁTH Je mu už pětatřicet a všichni si z něj dělají legraci kvůli - ehm - ne zrovna vypracované postavě. Seznamte se: Pavel Horváth, nejlepší hráč české fotbalové ligy.

Pavel Horváth na zemi, Plzeň ale stoupá!Foto Jaroslav Legner (Sport)


CH CHELSEA Stejně jako se na lavičce české hokejové reprezentace s železnou pravidelností střídají Hadamczik a Růžička, tak se na anglickém trůnu mění Chelsea a Manchester United. Ostatním děkuje Premier League za účast.

I INIESTA Kdo vyhraje Zlatý míč za rok 2010? Ani Messi, ani Xavi, ani Iniesta: trofej získá FC Barcelona!



J JÍCHA Nová česká sportovní superstar? Filip Jícha. Vždyť je to nejlepší střelec vítěze Ligy mistrů! Byť „jen“ házenkářské.

K KAPITALISMUS Právě „kapitalistická Kanada“ dusí podle Jiřího Paroubka sebevědomí mladých českých hokejistů. Bývalý šéf ČSSD to prohlásil pro Sport těsně po propadáku na OH ve Vancouveru. Divné - po zlatém MS v Německu už nebyl slyšet...

L LEV Nejbláznivější projekt roku: když český svaz zamítl start týmu HC Lev Hradec Králové v KHL, vstoupil do hry Poprad. Český klub se sídlem na Slovensku, hrající ruskou soutěž - to přece dává perfektní smysl, ne?

M MOURINHO Začíná na „M“ a je nejsledovanějším mužem současného fotbalu. Ne, není to Lionel Messi.

N NIKÓSIE Špičkové české kluby Ostrava a Jablonec vyfasovaly v kvalifikaci o Evropskou ligu skutečné titány: běloruský Mogilev, resp. kyperský Apoel Nikósie. Není divu, že proti takovým velikánům neměly šanci.



O ODEČET Slovo českého sportu 2010. Odečítalo se ve fotbalové (Kaprova kauza dvou až tří „Bohemek“) i v hokejové (registrační aféra) nejvyšší soutěži. Čert aby se pak v těch tabulkách vyznal!

P PR... EL Přesně tuhle část těla Reichla a spol. by podle Jágra měli líbat mladší hokejisté, kteří prorazili v NHL. Je pozoruhodné, že až Reichlova pr...el nabudila Čechy na MS, aby neskončili v pr...eli.

R RYCHLOBRUSLENÍ Sportovní odvětví, v němž si Česko nově nárokuje velmocenské postavení.

Martina Sáblíková na pětikilometrové tratiFoto Barbora Reichová (Sport)


Ř ŘEPKA Za uplynulou sezonu dal jediný gól - a právě ten rozhodl v posledním kole o zisku po titulu. Tohle není kýč, tohle je Sparta!

S SLAVIA „Být marxistou, když vše v sovětském bloku zkrachovalo - na to i Dantovo peklo je málo,“ napsal na konci roku 1988 Egon Bondy. Vyměňte slávistu za marxistu a Eden za sovětský blok - a máte aktualizovanou verzi pro rok 2010.

Š ŠULC Jedni mu chtějí dát „deku“, pro druhé je „nedůvěryhodnou loutkou.“ Dámy a pánové - Stanislav Šulc, funkcionář roku!



T TYSON Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuju, co jsem slíbil. Do Prahy nakonec přijedu. Nebo ne?

U UJFALUŠI Sláva, jméno českého fotbalisty znovu skloňovala celá Evropa! Bohužel jen kvůli Ujfalušiho šlapáku na Lionela Ujfa Messiho...

V VUVUZELA Bílý muž milostivě svěřil pořadatelství fotbalového MS černému kontinentu, a pak se rozčiloval nad tím, čím se Afrika baví.

W WOODS Řekněme, že Tigerovi letos moc nešla karta...

Tiger Woods si na The Barclays poradil i s tímto bunkrem na 11. jamceFoto ČTK/AP


Y YAO MING „Velká čínská zeď“ byla křehčí, než se původně zdálo. Nejslavnější spor sportovní čínský symbol Yao Ming možná ukončí kariéru v pouhých třiceti letech - kvůli zraněním.

Z ZAREMBA Největší sportovní ostuda roku? spo Bezpochyby vstup někdejšího vzpěrače do extrémně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Ž ŽILINA V základní skupině Ligy mistrů neuhrál slovenský mistr ani bod, v předkole to ale na Spartu bohatě stačilo.

Stanislav Šulc se vzkazy od čtenářů
Stanislav Šulc se vzkazy od čtenářů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud