16. listopadu 2022 • 00:00

Fury se v prosinci znovu utká s Chisorou. Usyk s Joshuou se zápasu domáhali marně

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrzeno, podepsáno. Nikdy neporažený mistr světa těžké váhy Tyson Fury se utká na stadionu londýnského Tottenhamu s Dereckem Chisorou. Oba britští borci už se dvakrát setkali a pokaždé odešel jako vítěz „The Gipsy King.“ Potenciální Furyho soupeři Usyk s Joshuou třetí zápas s Chisorou nechápou.



„Musím se smát, když pomyslím na zápas Furyho s Dereckem Chisorou. Vůbec nechápu, proč to Tyson dělá nebo co vlastně z takového zápasu může mít. Asi se mě bojí,“ rozčiloval se po oznámení duelu Fury vs. Chisora ukrajinský bijec Oleksandr Usyk. Ten britského šampiona několikrát marně vyzýval. Jako dobrý argument mohlo posloužit, že sám Usyk Chisoru porazil. Zároveň je Oleksandr také neporaženým boxerem a jejich duel s Furym by byl obrovským lákadlem pro všechny fanoušky bojových sportů. Stejný příběh zažil i Anthony Joshua, který mimochodem rovněž s Usykem dvakrát prohrál. Watfordský rodák a olympijský vítěz Joshua o souboj s krajanem velmi stojí a svého vysněného duelu s Furym se zatím nevzdává. „Jsme něco jako taneční partneři. Náš zápas by byl skvělý byznys. Věřím, že se později domluvíme,“ poznamenal k možnému střetnutí Joshua. Ten v letošním roce podruhé nestačil na Usyka, který by tak měl mít teoreticky největší právo na duel s Furym. Joshua po prohraném zápase poznamenal, že dal do tréninku i boje všechno a je velmi zklamaný. Duel Furyho s Usykem nebo Joshuou by veřejnost hodně lákal a sliboval by extrémně vyrovnanou boxerskou show.

Nejprve se ale dočkáme bitvy dvou jiných Britů. Fury vs. Chisora je na programu 3. prosince na supermoderním stadionu londýnského Tottenhamu. „The Gipsy King“ půjde do souboje jako jasný favorit. Svého soupeře už totiž dříve dokázal dvakrát porazit. Fortuna na jeho výhru vypsala téměř nesmyslný kurz 1.05. To však z toho zápasu ještě nedělá zmařenou příležitost pro dobrou sázku, ačkoli je jasné, že pravděpodobnost, že Fury přijde o prestižní titul WBC, není příliš vysoká. Tipovat můžete způsob ukončení duelu nebo počet konkrétních kol, což původní kurz násobně zvyšuje. Nezapomeňte, že Fury z 32 vyhraných duelů hned 23x zvítězil na KO. Na box u Fortuny si můžete vsadit se speciálním bonusem pro fanoušky bojových sportů.

Na londýnském galavečeru nepůjde o jediný zápas. Na stejné kartě je naplánovaná i dvanáctikolová řežba o titul WBA, ve které se střetnou Daniel Dubois a Kevin Lerena. Teprve dvacetipětiletý „Dynamit“ Dubois má za sebou už devatenáct zápasů, osmnáct výher a před sebou velkou kariéru. Britský a domácí bijec vyzve Kevina Lerenu z JAR, který rovněž v kariéře prohrál jediný duel a rozhodně není radno ho podceňovat. Sám promotér Frank Warren byl z obou zápasů nadšený: „Jsem rád, že mohu uspořádat obhajobu titulu mistra světa Tysona Furyho před britskými fanoušky v Londýně. Je skvělé, že jsme na kartu přidali i Daniela Duboise, který bude poprvé obhajovat svůj pás organizace WBA proti Kevinu Lerenovi. Díky tomu se jedná o super večer těžké váhy a Daniel představuje to nejlepší z nastupující generace.“

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud