Autor: redakce Ženy.cz
14.2.2019 • 11:18

Při jakém sportu spálíte nejvíce kalorií, jsou to brusle nebo snowboard?

Vstoupit do diskuse
0

Počty jsou jasné, chcete-li zhubnout, musíte spálit víc, než do sebe přijmente. Venku to sice zatím nevypadá, ale koupací sezóna tu bude co nevidět. Nenechte ať vás léto načapá nepřipravené a začněte se do plavek připravovat už teď v zimě. My vám poradíme, jak na to.



Nejdřív si řekněme dobrou zprávu: Jakýkoliv pohyb je pro naše tělo dobrý. Ať již pro srdce a cévy, pro zpevnění svalů nebo zlepšení kondice a motoriky, tak i pro zrychlení metabolismu a spalování kalorií. 

Běžky  posilují celé tělo

Asi vás to nepřekvapí, ale nejvíce spálíte na běžkách. Tento pohyb je také nejzdravější i z hlediska zátěže pro celé tělo. Pracují nejen nohy, ale i ruce, hýždě, záda a hrudník. Zároveň nezatěžujete klouby, takže na běhání si mohou myslet i lidé s nadváhou. K dalším výhodám patří to, že jde o pohyb plynulý a vytrvalý. Podle intenzity vašeho běhu můžete během hodiny spálit zhruba mezi dvěma až třemi tisíci kJ. 

Sjezdové lyžování  záleží na terénu?

Spalování kalorií u sjezdového lyžování záleží na mnoha faktorech především na vašem stylu a razanci jízdy, také na terénu a délce přestávek. Při tomto sportu zpevňujete hlavně nohy a hýždě, na rozdíl od běžek tu ale dochází k mnohem menší práci horní části těla a k větší zátěží na klouby, především na kolena.

Pokud nemáte správný postoj, můžete nadměrně zatěžovat páteř. Myslete tedy na podsazení pánve a snažte se naklánět dopředu celé tělo, ne jen jeho horní polovinu. Pak posilujete i břišní svaly. Během hodiny můžete při středně těžké zátěži spálit přibližně 1 500 kJ, nepočítejte ovšem s časem prosezeným na lanovce!

Snowboard

Snowboard je na tom podobně jako lyžování  záleží na stylu, rychlosti i terénu. Při snowboardingu ale vydatně trénujete nohy, zato vaše paže nijak zvlášť nepracují. Za hodinu na svahu můžete spáliat ažkolem 1 500 kJ...

Pokračování článku a více tipů na hubnutí během zimního období najdete na zeny.cz


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}