24. května 2011 • 10:27

Naši hráči brali drogy, přiznal Maradona

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární argentinský fotbalista Diego Maradona tvrdí, že před kvalifikačním zápasem proti Austrálii o postup na mistrovství světa v roce 1994 užívali hráči drogy. A šéf národního svazu Julio Grondona, s nímž Maradona už rok válčí a chce se i soudit, prý o tom věděl.



"Dostali jsme kávu smíchanou s něčím zakázaným, abychom mohli rychleji běhat," řekl v pondělním rozhovoru pro argentinskou televizi Maradona, který měl na šampionátu v USA pozitivní dopingový test a později kvůli závislosti na drogách a alkoholu ukončil kariéru.

Dlouhá léta pak s ní bojoval a Grondon nedávno prohlásil, že Maradona znovu drogy bere. To bývalého mistra světa a nově kouče týmu Al Wasl ve Spojených arabských emirátech rozzuřilo, šéfa svazu chce hnát před soud. Válčí s ním už od loňského léta, kdy mu Grondona po neúspěchu na mistrovství světa neprodloužil trenérskou smlouvu.


Nyní Maradona vyrukoval s tvrzením, že v kvalifikaci před 18 lety užívali reprezentanti drogy. Zápas s Austrálií vyhráli Argentinci 1:0 a probojovali se na MS.

"Proč při tom utkání nebyly žádné dopingové kontroly? Ve všech předchozích byly a tady v tom zápase, který o všem rozhodoval, najednou chyběly. Je to podvod a Grondona o tom věděl," řekl Maradona.

Devětasedmdesátiletý Grondona, zároveň viceprezident mezinárodní federace FIFA, Maradonovo tvrzení popřel. "Nikdy jsme jim (hráčům) nic (dopingové prostředky) nedávali," ohradil se.

Gestikulace argentinské legendy.
Gestikulace argentinské legendy.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud