24. ledna 2017 • 17:50

Bizarní přestřelka. Wawrinka se hádal s Tsongou, kdo na koho víc zírá

Autor: Patrik Hrazdira, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vřelo to na kurtu i na lavičce. Čtvrtfinále tenisového Australian Open mezi Stanem Wawrinkou a Jo-Wilfriedem Tsongou (7:6, 6:4, 6:3) nabídlo i jednu bizarní konverzaci. Švýcar právě ovládl tiebreak prvního setu a vykročil za postupem do semifinále, když Francouz na soupeře usazujícího se na svou lavičku vyrukoval s poznámkou, ať na něj tak nezírá. Slovní výměna mezi dvěma hráči, kteří spolu zrovna na kávu nechodí, pak postupně nabrala na obrátkách…



„Co jsi říkal? Ty seš ten, kdo na mě kouká a mluví. O co ti jde? Zapomeň na to, v pohodě. Civěl jsem na tebe?“ žádal si vysvětlení Wawrinka ve francouzštině.

„Jistě,“ trval si na svém Tsonga.

„Kdy?“

„Právě teď,“ kontroval Francouz.

„Ty se díváš na mě! Je to tenisový zápas, měl bys trochu vychladnout. Je to tenis, trochu se zklidni,“ vyzýval svého soupeře Wawrinka.

„Žádný strach,“ odsekl Tsonga.

„Dělej si svoje, já si budu dělat svoje a všechno bude v pohodě,“ uzavřel přestřelku Švýcar, kterého v boji o finále čeká krajan Roger Federer .

VIDEO | Podívejte se na přestřelku mezi dvěma tenisty


Po zápase Tsonga odmítl situaci více komentovat. „Občas se to děje. Během zápasu se někdy mluví, nic zvláštního,“ prohodil pouze. „Takové věci se stávají, ale po zápase žádný problém není,“ konstatoval i Wawrinka, který si ve druhém setu připsal ještě jeden „zásah“, když svého soupeře trefil při smeči míčkem.

Dva kohouti se nestřetli zdaleka poprvé. Poté, co Švýcar v roce 2014 zvítězil právě na Australian Open, Tsonga se nechal slyšet, že si triumf na Grand Slamu zaslouží stejně tak dobře jako Wawrinka a rozhodně by s ním kariéru neměnil.

Australian Open: Hotovo za 53 minut! Šafářová s parťačkou postoupily do semifinále
Video se připravuje ...

Rivalita ožila týž rok ve finále Davis Cupu. Wawrinka tehdy ve vítězném tažení s Francií Tsongu porazil a neodpustil si rýpanec. „Myslím, že jsem byl na kurtu lepší hráč. Nejsem světová čtyřka pro nic za nic,“ prohlásil. Francouzi se tím cítili dotčení a se Švýcarem to vášnivě chtěli prodiskutovat na záchodě při závěrečné týmové večeři.

Čtvrtfinálové emoce jsou ale lehko pochopitelné. Poté, co z Australian Open překvapivě vypadli Andy Murray i Novak Djokovič , takhle umetenou cestu ke grandslamové trofeji už ani jeden z nich nikdy mít nemusí...

Ruska Makarovová a její útočný forhend.
Ruska Makarovová a její útočný forhend.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud