23. ledna 2019 • 05:23

Plíšková slaví postup do semifinále! Úžasně otočila zápas proti Sereně

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné! Karolína Plíšková prohrávala ve čtvrtfinále Australian Open v rozhodujícím setu proti Sereně Williamsové už 1:5, i tak ale dokázala utkání otočit a vyhrála 6:4, 4:6, 7:5. Odvrátit dokázala celkem čtyři mečboly, sama využila svůj třetí. Jedním z klíčových okamžiků zápasu se stalo podklouznutí Američanky právě za stavu 5:1 pro ni ve třetím setu. V boji o finále čeká Plíškovou Naomi Ósakaová z Japonska.



Plíšková doplnila v semifinále letošního Australian Open Petru Kvitovou . Dvě Češky jsou v grandslamovém semifinále poprvé od Wimbledonu v roce 2014, kdy Kvitová porazila v boji o finále Lucii Šafářovou a celý turnaj pak vyhrála.

Plíšková i Kvitová mají šanci stát se po Australian Open světovou jedničkou. Plíšková musí turnaj vyhrát a Kvitová skončit lépe než Ósakaová.

Set a půl Plíšková proti Williamsové výborně podávala a po brejku v páté hře druhé sady mířila z výhrou. Sedminásobná vítězka Australian Open ale přidala na agresivitě, mnohem lépe returnovala, Plíšková začala ztrácet a o druhý set přišla.

Karolína Plíšková neměla po úžasném obratu proti Sereně Williamsové daleko k slzám
Karolína Plíšková neměla po úžasném obratu proti Sereně Williamsové daleko k slzám

V rozhodující sadě už prohrávala 1:5 a při podání Američanky čelila mečbolu. Dokázala ale soupeřku dostat do úzkých a ztrátu utkání odvrátit. Williamsová si navíc při výměně podvrkla levý kotník, ošetření si ale nevyžádala a hrála dál. Vzápětí udělala dvojchybu, Plíšková brejkbol využila a nastartovala velký obrat.

Češka snížila na 4:5 a při svém podání se třikrát ocitla míč od prohry. Všechny mečboly znovu zahnala, mimo jiné i forhendem, který spadl na čáru. Za stavu 6:5 podávala na výhru a po dvou hodinách a deseti minutách duel ukončila.

„Už jsem se viděla v šatně, protože Serena hrála moc dobře a ve třetí sadě jsem nejdřív neměla moc šancí. Řekla jsem si, zkus to ještě vyhrát, využila jsem šance, které přišly a je to teď neuvěřitelný pocit,“ zářila Plíšková v rozhovoru na kurtu.

O postup do finále bude hrát s Ósakaovou hned ve čtvrtek. „Budu připravena. Je nebezpečná, ale není nikdo nebezpečnější než Serena,“ řekla Plíšková.

Puille poprvé v semifinále, jde na Djokoviče

Francouzský tenista Lucas Pouille je poprvé v grandslamovém semifinále. Porazil šestnáctého nasazeného Kanaďana Milose Raonice 7:6, 6:3, 6:7 a 6:4. Jeho dalším protivníkem v Melbourne bude v pátek první hráč světového žebříčku Novak Djokovič, který postoupil po skreči zraněného Keie Nišikoriho v druhém setu.

Čtyřiadvacetiletý Pouille při pěti předchozích startech na Australian Open nevyhrál ani zápas, ale letos pod vedením nové trenérky Amélie Mauresmové v Melbourne září. Po vítězství nad Raonicem překonal své grandslamové maximum z roku 2016, kdy byl ve čtvrtfinále Wimbledonu a US Open.

Jedenatřicátý hráč žebříčku Pouille musel ve třetím kole odehrát pět setů s domácím držitelem divoké karty Alexeiem Popyrinem, v osmifinále pak vyřadil turnajovou jedenáctku Bornu Čoriče z Chorvatska. Neodolal mu ani Raonic, i když v tříhodinovém zápase nastřílel 25 es.

Srb Djokovič, který Australian Open už šestkrát vyhrál, je v melbournském semifinále po třech letech. Nad Nišikorim vedl 6:1, 4:1, pak japonský tenista vzdal kvůli potížím se stehenním svalem. Nišikori předtím v Melbourne odehrál tři pětisetové zápasy, jeho pondělní utkání se Španělem Pablem Carreňem trvalo více než pět hodin.

První semifinále mužské dvouhry se bude hrát ve čtvrtek, druhý nasazený Španěl Rafael Nadal v něm nastoupí proti Stefanosi Tsitsipasovi. Dvacetiletý Tsitsipas, jenž vyřadil obhájce titulu Rogera Federera, postoupil do semifinále grandslamu jako první řecký tenista v historii.

Středeční výsledky Australian Open:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Karolína Plíšková (7-ČR) - S. Williamsová (16-USA) 6:4, 4:6, 7:5,
Ósakaová (4-Jap.) - Svitolinová (6-Ukr.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - semifinále:

Mladenovicová, Babosová (2-Fr./Maď.) - Riskeová, Bradyová (USA) 6:4, 6:2.

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Pouille (28-Fr.) - Raonic (16-Kan.) 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4,
Djokovič (1-Srb.) - Nišikori (8-Jap.) 6:1, 4:1 skreč.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Krejčíková, Ram (3-ČR/USA) - Grönefeldová, Farah (5-Něm./Kol.) 6:2, 7:5.

Junioři:

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Forejtek, Svrčina (3-ČR) - Kalender, Mayot (Chorv./Fr.) 6:4, 6:4.

Kdo bude po Australian Open světovou jedničkou?Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud