23. ledna 2019 • 07:22

Plíšková a obrat z 1:5? Serenu zradil kotník, Češka pak bavila na kurtu

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodující set, stav 5:1 a 40:30 pro Američanku. Mečbol. Při rychlém obratu za míčkem Sereně Williamsové podklouzla levá noha a lehce si podvrtla kotník. Nevyžádala si ošetření, jen tak se podívala směrem k dolním končetinám. Právě tento moment, zdá se, zcela otočil průběh čtvrtfinálového utkání Australian Open proti Karolíně Plíškové. Češka situace využila a načala nevídaný obrat z 1:5 na 7:5. Po senzačním obratu Plíšková přiznala, že bude znovu regenerovat v ledové kádi se svým týmem. „Po tomhle zápase jsou unavenější víc než já,“ pobavila při rozhovoru na kurtu.



Plíšková na tom ve třetím setu nebyla vůbec dobře. Dvakrát ztratila podání, za stavu 1:5 už se zdálo jako hotová věc, že se s turnajem rozloučí. Jenže přišlo zranění Sereny, která si při obratu za míčkem při prvním mečbolu v utkání pochroumala kotník.

Vzápětí Williamsová udělala dvojchybu, Plíšková brejkbol využila a snížila na 2:5. „Řekla jsem si, zkus to ještě vyhrát,“ hlásila bezprostředně. A také, že ano. Plíšková nic nezabalila, naopak ukázala sílu velké bojovnice. Další podání vzala Sereně už čistou hrou, pak musela odvracet ale další tři mečboly při vlastním servisu za stavu 4:5.

VIDEO | Osudné zranění Sereny Williamsové

Rodačka z Loun nakonec dovedla zápas úchvatným způsobem do vítězného konce. V závěru několikrát zvedla australské fanoušky ze sedaček, stejně tak svého manžela Michala Hrdličku , který byl do duelu naprosto vtažený. „Ve třetím setu jsem to měla málem prohrané a teď stojím tady, takže to je neuvěřitelné,“ řekla Plíšková s úsměvem.

Williamsovou prohra zdrtila, ale vyřazení na zranění nesváděla. "Kotník bych měla mít v pořádku. Abych byla upřímná, nemám ráda, když si musím na kurt volat doktora. Navíc se mi nezdálo, že bych ošetření potřebovala. Proto jsem pokračovala dál," nevymlouvala se Američanka. 

Karolína Plíšková se na Australian Open dostala poprvé v kariéře do semifinále. „Bylo to těžké. (Serena) hrála opravdu dobře, já ve třetím setu neměla žádné šance, zase jsem byla příliš pasivní. Psychicky jsem byla dole…“ svěřila se fanouškům na kurtu. Jenže celý zápas se otočil osudným zraněním Sereny. „Na konci už byla nervózní, já využila své šance a vyhrála jsem,“ usmála se Plíšková.

Plíšková úžasně vyřadila Serenu! Jak si s Kvitovou povedou v semifinále?
Video se připravuje ...

V semifinále ji čeká vítězka loňského US Open Naomi Ósakaová z Japonska, která si poradila s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou 6:4 a 6:1. „Od US Open hraje fantasticky, je nebezpečná, ale myslím si, že nikdo není nebezpečnější než Serena,“ uvedla Plíšková. Do boje o finále nastoupí už ve čtvrtek. „Mám radost, že budu konečně hrát dva dny za sebou. Těším se na to, snad budu připravená.“

Na závěr rozhovoru na kurtu ještě Plíšková pobavila odpovědí ohledně regenerace. „Budu se snažit nic neměnit. Myslím, že všichni z mého týmu půjdou se mnou do ledové kádě. Zatím to fungovalo,“ řekla Plíšková. „Oni jsou po tomhle zápase unavenější víc než já,“ dodala se smíchem.

Zřejmě klíčový okamžik utkání. Sereně Williamsové při prvním mečbolu utkání podklouzla noha a poranila si kotník
Zřejmě klíčový okamžik utkání. Sereně Williamsové při prvním mečbolu utkání podklouzla noha a poranila si kotník

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud