26. října 2010 • 19:55

Poražen, ale neponížen. Muster ve Vídni zaujal

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádka se nekoná. Thomas Muster podlehl ve svém zápase 1. kola turnaje BA-TennisTrophy krajanu Haideru-Maurerovi 2:6, 6:7. Odchází ale s hlavou vztyčenou a bez ostudy. I proto, že společně se svým soupeřem předvedli zatím nejlepší tenis, jaký byl ve Vídni k vidění.



Bývalé světové jedničce se doma dostalo velmi vřelého přijetí. Zaplněná městská hala explodovala radostí už ve chvíli, kdy poprvé vyšel na kurt. A fanoušci vydrželi povzbuzovat svého miláčka až do posledního míče.


První set Muster prohrál jasně 2:6, svou hrou ale naznačil, že má šanci i na lepší výsledek. Překvapivě solidně servíroval, úderově ve výměnách výrazněji nezaostával.

Největší problémy měl třiačtyřicetiletý antukový specialista ve chvílích, kdy Haider-Maurer měnil tempo hry. Publikum to ostatně vycítilo a mladšího z Rakušanů několikrát za jeho kraťasy trochu nesportovně vypískalo.

Muster si atmosféru na kurtu užíval a každý povedený míček hlasitě oslavoval. Nejspíš poprvé v životě navíc dostal příležitost vyzkoušet si elektronický systém "Jestřábí oko". Úspěšnost v boji proti počítači měl nakonec třetinovou, uspěl v jednom ze tří případů, kdy se na něj obrátil.

Druhá sada málem přinesla překvapení, 157. hráč světa Haider-Maurer byl sice stále o něco lepší a bez problémů si držel podání, Muster ale prokázal ohromnou bojovnost. V páté hře dokonce odvrátil tři brejkboly v řadě a set dotáhnul až do tiebreaku.
Třiačtyřicetiletý Thomas Muster se vrátil na kurty
Třiačtyřicetiletý Thomas Muster se vrátil na kurty

I přes porážku byl Muster po zápase spokojený, těšilo ho zejména to, že mohl potěšit diváky. "Vím, že už nikdy nebudu v top10, můj cíl je ale hlavně bavit lidi a sebe," prohlásil.

Hrát prý chce ještě alespoň dva roky. "Lidé milují to co dělám, dokud od nich budu cítit tenhle obdiv a podporu, nepřestanu," konstatoval na tiskové konferenci.

Andrease Haidera-Maurera, který se do hlavní soutěže dostal jen díky odhlášení pátého nasazeného Gulbise, teď v osmifinále čeká Ital Andreas Seppi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud