Jan Jaroch
Premium
5. září 2023 • 12:12

Evoluce Muchové. Pomohl tajemný expert na tělo, kouč věří v její instinkt

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NEW YORKU | Pssst, umělkyně s raketou pracuje. A jejímu slovenskému kouči Emilu Miškemu se tají dech. „Nechci nic zakřiknout, ale už dávno jsem ji neviděl v takové pohodě,“ hlásá na US Open. Karolíně Muchové bylo nedávno 27 let, nachází se v nejlepším tenisovém věku a především je zdravá. Její evoluce dospěla do bodu, kdy se musí útočit na grandslamový titul. Na jaře při Roland Garros se k němu dostala na dva gamy, a to šlo o její slabší povrch. Rychlý newyorský beton s její pestrobarevnou hrou souzní ještě víc.



Karolína Muchová je vše jiné než arogantní či vychloubačná. Přesto v New Yorku novicka v top 10 opakuje: „Se svým tenisem můžu dojít až na vrchol.“

Jednoho z největších fanoušků má ve svém kouči Emilu Miškemu, jenž na tribuně občas žasne, co tahle dívka z Olomouce dovede. Nadchl ho třeba tweener, úder mezi nohama, který předvedla v mači s Taylor Townsendovou. Ne jeho provedením, ale způsobem přemýšlení, který Muchová prokázala.

„Líčila mi, že v běhu k základní čáře zvažovala tři možnosti: Zahrát sky hook – bombu přes rameno, kterou jsme trénovali a kterou velmi dobře ovládá. Druhou variantou byla normální mezinožka a třetí lob mezinožka. Je neuvěřitelné, že v té rychlosti si ještě promyslí, jaké řešení je nejvýhodnější. Soupeřka stála proti sluníčku, zkazila pár smečí. Jí to proletělo hlavou a poslala tam lob. To je úžasný level, který se dá jen obdivovat,“ líčí Miške.

Jeho hráčka se postupnými kroky vypracovala až do role

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud