25. června 2019 • 12:30

Kvitová je ve Wimbledonu. Ruka se zlepšuje, dělá všechno, aby mohla hrát

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová se ode dneška připravuje ve Wimbledonu a doufá, že se stav její zraněné ruky zlepší natolik, aby mohla nastoupit do turnaje. "Už jsem odehrála pár prvních míčků na téhle krásné trávě," vzkázala dvojnásobná vítězka z All England Clubu na Twitteru.



"Dělám vše pro to, abych tu mohla hrát, ale definitivní rozhodnutí udělám až později tento týden. Držte mi palce," prosila fanoušky Petra Kvitová , která připojila fotku z tréninkového kurtu. Svou účast by měla potvrdit do pátečního losování.

Devětadvacetiletá Kvitová léčí natržený sval v předloktí levé ruky, kterou si zranila v Paříži před antukovým Roland Garros. Od té doby nedržela raketu v ruce a nemohla minulý týden obhajovat titul na trávě v Birminghamu.

České kulturní a sportovní osobnosti slavnostně otevíraly akutní dětskou lůžkovou rehabilitaci v pražské motolské nemocnici
České kulturní a sportovní osobnosti slavnostně otevíraly akutní dětskou lůžkovou rehabilitaci v pražské motolské nemocnici

Pro cestu do britské metropole se rozhodla po pondělním vyšetření magnetickou rezonancí, i když výsledek ještě nebyl ideální.

Vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 turnaj nikdy nevynechala. Loni ale vypadla v prvním kole.

Sezonu letos Kvitová rozjela ve velkém stylu. Vyhrála turnaj v Sydney a postoupila do finále grandslamového Australian Open. Pak slavila titul ve Stuttgartu a zahrála si finále v Dubaji. Ve světovém žebříčku je šestá a v pořadí sezony druhá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud