16. ledna 2015 • 09:25

Skvělý úspěch! Veselý porazil Andersona a poprvé si zahraje o titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý si poprvé v kariéře na okruhu ATP zahraje o titul. Jednadvacetiletý český hráč dnes v semifinále v Aucklandu porazil čtvrtého nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona 6:4, 7:6 a jeho finálovým soupeřem bude 44. hráč světa Adrian Mannarino z Francie.



Veselý, který má od konce loňského roku nového trenéra, Slováka Ladislava Simona, byl dosud nejdále v semifinále loni v Düsseldorfu. V Aucklandu se může stát prvním českým vítězem po 19 letech, v roce 1996 zde vyhrál Jiří Novák.

"Užívám si tady každý zápas. Nikdo nečekal, kam až dojdu. V každém utkání nejsem favoritem a snažím se o překvapení, což se mi zatím daří," usmíval se Veselý v rozhovoru na kurtu po výhře nad světovou šestnáctkou Andersonem. Cestou do finále mimo jiné vyřadil i třináctého hráče žebříčku Ernestse Gulbise z Lotyšska.

Vyrovnané utkání s Andersonem vyhrál Veselý za hodinu a půl. V prvním setu využil jediný brejkbol, který měl. Ve druhém prorazil soupeři servis v jedenácté hře, ale za stavu 6:5 poprvé přišel sám o podání, o postupu tak rozhodl v tie-breaku.

Díky postupu do finále se 63. hráč světa Veselý posune poprvé v kariéře do světové padesátky. S Mannarinem se dosud nikdy neutkal.

Dvouhra - semifinále:

Veselý (ČR) - Anderson (4-JAR) 6:4, 7:6 (7:4),
Mannarino - Pouille (oba Fr.) 6:4, 3:6, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud