17. ledna 2015 • 04:14

Veselý má první titul na okruhu ATP! Vyhrál turnaj v Auklandu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý získal první titul na okruhu ATP. Český hráč, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace, porazil v dnešním finále turnaje v Aucklandu Adriana Mannarina z Francie po setech 6:3 a 6:2.



Jednadvacetiletý Veselý se díky titulu posune v žebříčku o více než dvacet míst, z 63. pozice až na konec elitní čtyřicítky. V Aucklandu vyhrál jako první kvalifikant od roku 1984 a navázal na krajana Jiřího Nováka, který turnaj ovládl v roce 1996.

"Je to jako sen. Nic takového jsem nečekal. Mám za sebou nádherný týden a před Australian Open je to skvělé povzbuzení," řekl Veselý při vyhlášení.

Do svého prvního finále vstoupil Veselý nervózně a hned si prohrál servis. Od stavu 0:2 ale převzal iniciativu a na dvorci dominoval. Ze zbylých 15 her získal 12 a rázně si za hodinu a sedm minut došel pro premiérový triumf. Zápas ukončil při svém podání čistou hrou a jedenáctým esem v zápase. Pak si lehl šťastně na zem.

Veselý, svěřenec trenéra Slováka Ladislava Simona, cestou za titulem porazil mimo jiné i třináctého hráče žebříčku a druhého nasazeného Ernestse Gulbise z Lotyšska a také světovou šestnáctku Jihoafričana Kevina Andersona.

Dvouhra - finále:
Veselý (ČR) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Paes, Klaasen (4-Ind./JAR) - Inglot, Mergea (Brit./Rum.) 7:6 (7:1), 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud