16. dubna 2015 • 21:55

"Podvodník" Monfils. Schválně přestal hrát, výměnu i přesto získal

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Parádní kousek se povedl francouzskému tenistovi Gaelu Monfilsovi. Osmnáctý hráč světa se však nepředvedl nějakým akrobatickým úderem, kterými většinou baví fanoušky. V zápase druhého kola turnaje v Monte Carlu proti Ukrajinci Dolgopolovi totiž získal výměnu způsobem, který se jen tak nevidí. 



Francouzský tenista vyhrál první set nad nebezpečným soupeřem 7:6, ve druhém při svém podání prohrával 1:2 na gamy. Úvodní bod čtvrté hry však vyhrál skutečně unikátním způsobem. Po dobře rozehrané výměně zahrál na svého soupeře stopball, který se mu však příliš nepovedl. 

Bylo jasné, že Dolgopolov bude u míče včas a s velkou pravděpodobností pak výměnu zakončí. Francouz tedy vytáhl nečekanou zbraň. Ještě než Ukrajinec míč zahrál, otočil se rezignovaně zády k síti, zakroutil hlavou a odcházel k základní čáře.

Svého soupeře tak dokonale zmátl. Dolgopolov zdánlivě rezignujícího protivníka podcenil a zahrál jednoduchý úder do dvorce. Osmnáctý hráč světa však bleskově zareagoval, otočil se a jednoduchým forhendem celou výměnu vyhrál.

Obrovský aplaus publika doplnil francouzský showman šibalským mrknutím směrem k své hráčské lóži. Rozjetého Monfilse nezastavil v osmifinále ani Roger Federer, který podlehl ve dvou setech 4:6, 6:7. 

VIDEO: Parádní kousek Gaela Monfilse

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud