Pavel Novotný
5. června 2015 • 18:00

Šafářovou milují všechny hvězdy! Poklonu vysekla i Murrayho matka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE ONLINE 15:00 | Životní forma, sebedůvěra a radost z tenisu. O to vše se bude moci v sobotním grandslamovém finále proti Sereně Williamsové Lucie Šafářová opřít. A ještě jednu tajnou zbraň může proti devatenáctinásobné grandslamové šampionce vytáhnout.  Řada fanoušků, ale i osobností ze světa tenisu budou držet palce právě brněnské rodačce.



Už svým senzačním výkonem proti Marii Šarapovové ve čtvrtfinále si Češka získala sympatie pařížského publika. Ty ještě vzrostly po další, i když poněkud trnitější jízdě ve čtvrtečním zápase proti Aně Ivanovičové, který čerstvá členka TOP 10 světového žebříčku vyhrála dvakrát 7:5.

Po proměněném mečbolu si česká dvojka za aplausu diváků na centrálním dvorci Phillipe Chatriera lehla štěstím na rozpálený kurt.  Dojemné chvíle osmadvacetileté tenistky nenechaly chladnými ani řadu osobností ze světa tenistu. "Jsi jedna z nejmilejších tenistek na okruhu," vysekla poklonu Šafářové bývalá světová jednička Dinara Safinová.

"Jsi hodná holka, zasloužíš si ten úspěch," reagovaly další hvězdy včetně dvojnásobného daviscupového vítěze Radka Štěpánka.  "Děkuju a doufám, že i hodné holky vyhrávají velké tituly. Sport by měl být čestný, lidé k sobě mají být milí a je jedno, jestli jde o sport nebo o běžný život. Já se o to snažím," reagovala Šafářová. 

Slov uznání se Šafářová dočkala i od své velké kamarádky, kterou shodou okolností porazila v prvním kole French Open Anastasii Pavljučenkové. "Můj bože, mám z toho husí kůži, jsem za Lucku moc šťastná, že se jí to takhle povedlo," psala na sociálních sítích Ruska.

Pozadu nezůstala ani deblová partnerka české hvězdy na French Open Bethanie Matteková. "Dokázala jsi to! Fantastický zápas," jásala Američanka.

A zdaleka nebyla sama. "Musím říct, že do finále se dostaly mé dvě nejoblíbenější tenistky na okruhu. Jsem za to moc rád," reagovala legenda australského tenistu a wimbledonský vítěz z roku 1987 Pat Cash.

Obrovského uznání se Lucii Šafářové dostalo i od matky třetího hráče světa a semifinalisty Roland Garros Andy Murrayho Judy, která vede britský fedcupový tým jako nahrající kapitánka. "Lucku jsem poprvé viděla hrát, když jí bylo deset. Je to jedna z  nejmilejších hráček na okruhu," psala nadšená trenérka.

A chybět nemohly ani velké postavy českého tenisu jako Jan Kodeš, Jana Novotná, Martina Navrátilová, jan Kukal, Vladislav Šavrda a řada dalších. A všichni se shodují v jednom. "I ve finále má Lucka proti Sereně šanci," doufají.

"Musím věřit. Hlavně si to tam půjdu užít. Je to krásný úspěch už teďka a já se na to moc těším," řekla před sobotním finále Lucie Šafářová.

Lucie Šafářová vyzve v boji o grandslamový titul Serenu Williamsovou
Lucie Šafářová vyzve v boji o grandslamový titul Serenu Williamsovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud