29. února 2020 • 17:30

Kvitová na titul v Dauhá nedosáhla. Ve dvou setech prohrála se Sabalenkovou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová druhý titul v Dauhá nezískala. Předloňská vítězka katarského turnaje v dnešním finále podlehla razantně hrající a výborně servírující Aryně Sabalenkovou z Běloruska dvakrát 3:6.



V pondělním vydání žebříčku dvouhry WTA klesne devětadvacetiletá česká hráčka z 11. na 12. místo, předstihne ji její finálová přemožitelka Sabalenková.

Jednadvacetiletá Sabalenková se do míčů opírala vší silou a dvojnásobnou wimbledonskou vítězku přehrávala. Kvitová se jen výjimečně dostala ke svým vítězným úderům a skoro vůbec neměla šanci při podání soupeřky, v první sadě při něm získala pouze šest fiftýnů.

V úvodním setu přišla Kvitová o podání ve čtvrté hře a jediná šancese jí naskytla v úvodu druhé sady. Za stavu 2:1 měla pět brejkbolů, ale v desetiminutovém gamu ani jednou neuspěla a Běloruska hru uzavřela dvěma esy.

Za stavu 3:3 odešla Kvitová s fyzioterapeutkou do šatny na ošetření a po návratu už nezískala ani hru. Sabalenkové vycházelo všechno - třeba return, který olízl lajnu a znamenal mečbol. Kvitová dokázala tři mečboly odvrátit, ale pak se od ní štěstí odvrátilo. Dvakrát pomohla Sabalenkové páska a duel za hodinu a čtvrt skončil.

Kvitová hrála 37. finále a teprve podesáté odešla poražena. Naposledy získala titul loni na antuce v hale ve Stuttgartu.

Kvitová má 27 titulů stejně jako Hana Mandlíková a Argentinka Gabriela Sabatiniová a dělí se s nimi o 20. místo v historickém pořadí. Vede bývalá světová jednička Martina Navrátilová, která vybojovala ve dvouhře 167 vavřínů.

Velká radost Sabalenkové po zisku celkově šesté trofeje na okruhu WTA
Velká radost Sabalenkové po zisku celkově šesté trofeje na okruhu WTA

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud