6. dubna 2021 • 23:03

Kvitová prošla v Charlestonu do osmifinále, zdolala kvalifikantku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Charlestonu do osmifinále. Třetí nasazená hráčka, jež měla v Jižní Karolíně na úvod volný los, zdolala v utkání druhého kola na netradiční zelené antuce australskou kvalifikantku Storm Sandersovou. Po vyrovnaném prvním setu, v němž si obě hráčky držely podání, zvítězila Kvitová za hodinu a půl 7:6, 6:2.



„Byl to první zápas na antuce a moc času na přípravu jsem neměla. Začátky na antuce jsou pro mě vždycky náročné psychicky i fyzicky, ale jsem ráda, že jsem našla cestu k zisku prvního setu,“ řekla jednatřicetiletá Kvitová na kurtu.

Úvodní sadu vybojovala ve zkrácené hře 7:4 a ve druhé si postup zajistila lépe zvládnutou koncovkou. Od stavu 2:2 získala čtyři gamy v řadě. „Postupně jsem si zvykla na její servis, levácký, aspoň vím, jak je nepříjemný. Začala jsem lépe returnovat a už tolik nechybovala. A když jsem ji brejkla, začala jsem hrát bez obav,“ uvedla jedenáctá hráčka světového žebříčku, jež v Charlestonu startuje teprve podruhé v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (antuka, dotace 565.530 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Baptisteová - Dolehideová (obě USA) 6:3, 6:3.

2. kolo:

Kvitová (3-ČR) - Sandersová (Austr.) 7:6 (7:4), 6:2, Muguruzaová (6-Šp.) - Frechová (Pol.) 6:1, 6:3, Putincevová (11-Kaz.) - Dijasová (Kaz.) 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud